Papriky 2018
+3
MrBig46
Mirek
Catka
7 posters
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Papriky 2018
Dnes mi šly přes pokladnu papričky plněné sýrem ve sladkokyselém nálevu, cena za 1kg 399 kč. Vypadaly moc pěkně.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Asi příští rok nebudu pěstovat žádné sladké papriky. Letos s tím bylo plno práce a také velká spotřeba vody a výsledek byl stejně ubohý. Čerstvé papriky moc nejím a když už tak si nějakou koupím. Udělám jeden záhon z těch pálivějších se sýrem (nakládání v nálevu nebo pečení) a přidám tam také pálivé na naložení se zelím. Pro tu variantu se sýrem nějaká semena mám- Chocolate cherry a několik typů Jalapeňo. Na to nakládání se zelím ještě žádná semena nemám, ale doufám, že se po Novém roce něco v obchodech objeví (chtěl bych některou z odrůd Pálinda, Ilika nebo Alma).
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Hmm, to jsem se opravdu přehlédl. 40 000 SHU už je rozdíl.
S Kampanaki jsem byl spokojený, ještě mám pár plodů v lednici. Velikostí i tloušťkou stěny je podobná Hamíku, jen je hodně kónická a červená. Používal jsem ji i do pálivých omáček, protože mi snižovala pal. Nejlepší ale byla zapečená s balkánem.
S Kampanaki jsem byl spokojený, ještě mám pár plodů v lednici. Velikostí i tloušťkou stěny je podobná Hamíku, jen je hodně kónická a červená. Používal jsem ji i do pálivých omáček, protože mi snižovala pal. Nejlepší ale byla zapečená s balkánem.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Z obrázku nepoznám jak je ta Kampanaki velká. Jak je dlouhá, můžeš to prosím změřit ?
Vladimír
Vladimír
Bohužel ji teď nezměřím, bo jsem v procesu. Ale jsou odhadem kolem 5-8cm.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Václave, měl bych také zájem o tu Large Red a také Kampanaki. Chocolate jsem si namnožil.
Vladimír
Vladimír
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Povolení tohoto fóra: