Rajčata 2015
+10
miroslav
mirkl
Zdenci
J.R.
Catka
Jiřina
jirkakuta
kateřina štefkovičová
MrBig46
Mirek
14 posters
Zahrada :: Rajčata :: Pěstování rajčat
Strana 7 z 11
Strana 7 z 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Re: Rajčata 2015
rajcata v tunelu jsou uz zelena
windows 7 screen shot
naopak vcerejsi maji do zelené ještě daleko
upload a picture
windows 7 screen shot
naopak vcerejsi maji do zelené ještě daleko
upload a picture
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Velmi inspirativní. Jaké odrůdy pěstujete? V jakém sponu?
jirkakuta- Poèet pøíspìvkù : 29
To je farmička, doufám, že se zadaří, nevypadají moc dobře, nepřelil jste je?
Uďa- Poèet pøíspìvkù : 222
No máte na těch pár metrech docela husto,celkem prales, ale úroda vypadá bohatě. Hezká práce. Čímpak ty rostliny krmíte?
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Letos zkouším hydroponický hnojivo, vypadá to ,že jim to chutná i když se některým z toho kroutí listy, tak uvidím jak to dopadne a kam až porostou.
Taky by mě zajímalo, kolik litrů mají nádoby, ve kterých ta rajčata pěstujete a kolik vám uzraje vijanů na jedné rostlině. Mě se stává, že přestože mám pocit že správně hnojím, tak dost často rostliny v nádobě vykazují nedostatek přijatelného vápníku. S tím problém nemáte?
Mám 10L PET kanystr s uřízlou špičkou, proděravěnou a zasunutou jako mezidno a dva knoty jako samozavlažování. Loni jsem hnojil krystalonem a jenom asi u dvou druhů se mi objevily černé špičky na pár plodech a jen u prvních plodů. A taky jen u rostlin ,které jsem klíčil někdy v lednu, myslím,že je tím brzkým pěstováním apod.
Rajče Anna Russian jsem pěstoval loni, bylo to pěkné velké, srdcovité, úrodné rajče s velmi dobrou chutí. Letos ho nepěstuji, protože mám plno novinek a některé odrůdy jsem byl nucen pěstovat kvůli udržení semen. S pěstováním počítám příští rok.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
pod fotkou č.25 je nejake byci srdce? nebo neco jineho?
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Strašně ráda se koukám na fotky rajčat, jak je pěstují ostatní nadšenci, a ty vaše nikdy nezklamou. Paráda!
Já taky, našel jsem na youtube jednoho rajčatovýho blázna.
Rajský
Rajský
Dobry den,
zdravim vsetkych vasnivych pestovatelov rajcat. Rajcata pestujem tak treti rok, stale bojujem so zakladnymi problemami ako je napr. vylamovanie zalistkov. Stale som vylamovala vzdy ten vrchny. Odrodu pestujem Sweet million - osvedcena sladucka ako maliny .
Tento navod som dodrziavala podla informacii a obrazkov na internete. Tento tyzden som si vsak vsimla, ze prave na tom vrchnom sa tvoria kvety - bolo to tak u viacerych ak nie u vsetkych. V prilohe je foto kde su na vrchnom zvyraznene kvety teda buduce plody. Zaroven je cervenou nizsie zvyrazneny vyhonok ktory sa ma ponechat.
Prosim poradte ci teda nie je spravne nechavat tie vrchne vyhonky namiest spodnych, vzhladom na to ze ak vylamujem vrchne, tak prichadzam o kvety a tym padom aj plody.
Vopred dakujem za vsetky rady a prajem pekny den.
Martina
zdravim vsetkych vasnivych pestovatelov rajcat. Rajcata pestujem tak treti rok, stale bojujem so zakladnymi problemami ako je napr. vylamovanie zalistkov. Stale som vylamovala vzdy ten vrchny. Odrodu pestujem Sweet million - osvedcena sladucka ako maliny .
Tento navod som dodrziavala podla informacii a obrazkov na internete. Tento tyzden som si vsak vsimla, ze prave na tom vrchnom sa tvoria kvety - bolo to tak u viacerych ak nie u vsetkych. V prilohe je foto kde su na vrchnom zvyraznene kvety teda buduce plody. Zaroven je cervenou nizsie zvyrazneny vyhonok ktory sa ma ponechat.
Prosim poradte ci teda nie je spravne nechavat tie vrchne vyhonky namiest spodnych, vzhladom na to ze ak vylamujem vrchne, tak prichadzam o kvety a tym padom aj plody.
Vopred dakujem za vsetky rady a prajem pekny den.
Martina
sabolova.martina- Poèet pøíspìvkù : 5
Fotka není moc názorná, ale ten spodní výhon je list? Květy se tvoří samozřejmě i na bočních výhonech, což je vidět i na snímku. Jedná se však o zálistek, který se u tyčkových vylamuje. Pokud ho vylomíte už jako malý, tak Vám to nebude tak moc líto. Hlavní květenství se tvoří přímo z hlavního stonku na "střídačku" s listy.
Dakujem za odpoved, pravdupovediac je dost mozne ze foto nie je nazorna pre skusenych pestovatelov, ale ak som spravne pochopila odpoved tak nie je az tak dolezite udrzat co najvacsie mnozstvo kvetov? Je spravne teda nechavat jeden hlavni stonek a z neho priamo vyvonky s kvetmi? Obaam sa ze ked prezriem svoje kusky tak tam neuvidim iba jeden hlavni stonek . To budem musiet pre buducnost zmenit zrejme.
ano a ten spodny vyhon je list, vsimla som si ze vzdy je dole list a hore je ten zalistok na ktorom su ale kvety
Dakujem za foto, uplne si clovek nikdy nie je isty, takze kazde nazorne foto pomoze...takze v preklade vylamovat tie vyhony aj ked maju uz kvety a aj ked su uz dajme tomu dlhsie? co v pripade ak som teraz zistila ze mam uplne zdola nieco ako dva hlavne vyhony? ako zistim ktory je ten pravy orechovy?
Záleží na Vás, zda budete chtít vést rostlinu na další výhon. Pokud ano (já to tak dělám), tak opět vylamujete všechny zálistky.
Vystipovani
Pane Vladimire,
Někde jsem od Vás četl příspěvek o zvlastnim způsobu vystipovani, kde se u zalistku vystipne jen prostředek s cílem zvětšit celkovou listovou plochu rostliny. Používáte to u některých odrůd? Ja jsem to letos zkoušel u sweetaperitif, které mi přišlo jaksi chudolisté, ale nevím proc se mi zdá, ze tyto "listy navic" berou sílu vijanum.
Dekuji za odpověď.
Jiří
Někde jsem od Vás četl příspěvek o zvlastnim způsobu vystipovani, kde se u zalistku vystipne jen prostředek s cílem zvětšit celkovou listovou plochu rostliny. Používáte to u některých odrůd? Ja jsem to letos zkoušel u sweetaperitif, které mi přišlo jaksi chudolisté, ale nevím proc se mi zdá, ze tyto "listy navic" berou sílu vijanum.
Dekuji za odpověď.
Jiří
jirkakuta- Poèet pøíspìvkù : 29
Pochopitelně to používám jen u biftekových rajčat tj, rajčat nad 250 g, kdy na jednom květenství vyroste a musí také uzrát více než 1 kg rajčat. Pro toto, množství (myslím tím ne počet ale hmotnost) je potřeba daleko větší listová plocha než pro 20-30 dkg cherry rajčat. U cherry rajčat si naopak myslím, že pokud to dovoluje způsob vyvazování, tak je možné pěstovat na více stonků, ev. přerostlejší zálistky zaštípnout až za květenstvím. V tomto případě je každý květ, který na rostlině vykvete dobrý a rostlina se svou listovou plochou ho jistě utáhne.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Strana 7 z 11 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Zahrada :: Rajčata :: Pěstování rajčat
Strana 7 z 11
Povolení tohoto fóra: