papriky 2017
+5
MrBig46
Catka
Mirek
Ota
Jiřina
9 posters
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: papriky 2017
Sivri jsem ještě nevyséval, ale mám takový dojem, že i vloni byly s klíčením problémy. Asi to bude chtít odebrat vlastní semínka.
Tak dnes jsem zhájil paprikovou sezónu. Namočil jsem cca 90 semen Najerana. Zatím nevím jak pokračovat. Jestli dát nějaké další velké papriky Ornelu, Corno di Torro nebo tu Českou ranou nebo už dát klíčit beraní rohy Beros. Musím si to ještě rozmyslet, na ty beraní rohy je ještě dost času, stačila by mně jejich jedna sklizeň, plody z druhé stejně rozdávám.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Ornelu určitě vyzkoušejte,je velmi chutná a urodná,Corno di Torro mám letos ve velkém množství,daří se mi.
kateřina štefkovičová- Poèet pøíspìvkù : 122
Nakonec jsem také dal Ornelu naklíčit. Chtěl jsem původně Yellow California Wonder, ale nepodařilo se ni ji zatím koupit. Semínka jsem včera na 24h namočil do vody s peroxidem vodíku, před chvílí jsem je dal do misky na filtrační papír naklíčit.
Odrůdy Sivri Hot a Sweet, Peter Pepper červený a žlutý, Ornela, Ozarowska, Parade, a opět zkouším naklíčit Sweet Green, tato odrůda mi bohužel vloni nevyklíčila vůbec (vlastní semena).
Včera jsem vybíral semínka Peter Pepper ze suchých plodů a dnes již některá klíčí. Na papriku je to bomba
Odrůdy Sivri Hot a Sweet, Peter Pepper červený a žlutý, Ornela, Ozarowska, Parade, a opět zkouším naklíčit Sweet Green, tato odrůda mi bohužel vloni nevyklíčila vůbec (vlastní semena).
Včera jsem vybíral semínka Peter Pepper ze suchých plodů a dnes již některá klíčí. Na papriku je to bomba
tak já sem ráda,že už to mám vše za sebou.Ted už jen popřesazuji ,až na to dojde čas,a bohužel přebytečné rostlinky musím vyhodit....jelikož klíčení bylo téměř 100%,tak mám nejméně 300 rostlin,potřebuju 150.Je mi jich líto,nevím jestli je zvládnu vyhodit,jak sem plánovala Chudáci skončí v koši.
Nemám sílu cokoliv živé zdravé ničit. Nemocné se snažím léčit. Proto vysévám jen potřebné množství semen, co budu potřebovat k výsadbě. Co nevyklíčí dosévám v další vlně, až mám daný počet kelímků +- tři čtyři. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
kateřina štefkovičová napsal:tak já sem ráda,že už to mám vše za sebou.Ted už jen popřesazuji
Opakovanému klíčení některých odrůd se opět nějak moc nechce, no ještě je relativně čas do konce týdne, pak už by to znamenalo opětovné nevyklíčení.
To dnešní klíčení je věnováno odrůdám, které jsou určeny hlavně na záhony.
tak já také nerada vyhazuju,loni sem to přesadila a ještě malé rozdala.Ale letos mám málo substrátu,a taky sadbovačů,a už se mi nechce utrácet.A také mám málo času,protože už se chci věnovat rajčatům.Tak uvidím.Ale pár sazenic určitě zachráním.Možná by mi je mohl ubytovat známý ve svém skleníku.
Předpokládám, že jsem dnes dokončila letošní výsevy paprik. Mám nahrnkováno 67 kelímků od jogurtů Olma 150 ml. Používám tyto kelímky, vejde se mi jich přesně 30 na plato. Monanty a Amálky vzcházejí, chilli klíčí. Dnes jsem dosela 5 semínek Taminy F1, 5 semínek Radúzy F1 (semínka jsem dostala darem) a konečně jsem vysela Ornelu. Ornelu jsem měla objednanou v místní Květince, paní ji však nedostala, místo ní ji poslali nějakou jinou žlutou papriku s banánovým tvarem plodu s cizím názvem, ten si už nepamatuji. Dnes jsme byli s manželem v Jihlavě, stavili jsme se v místním OBI, tam neměli nejen Ornelu, ale téměř žádná tuzemská semínka. Měli tam hlavně předražená semena fy Kiepenkerel. Manžela jsem přemluvila, aby ještě zajel do Uni Hobby, tam byl výběr semínek větší, zakoupila jsem Ornelu, stála, myslím, 19 Kč a v sáčku bylo asi 70 semínek. Pokud se osvědčí, mám na další roky. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
Konečně mi vylezla první rostlinka Sivri sweet z původního výsevu, z dosevu ještě nic.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
V pondělí jem namočil ta semena Najerana a dnes ráno jsem tam viděl už nějaké klíčící. De fakto byla semena stále při teplotě cca 24 °C což je někde na spodní hranici teplot uváděných jako optimální. Vypadá to že semena z lońska budou mít dobrou klíčivost.
Vladimír
Vladimír
Já letos bojuji s klíčivostí. Najerano mi vylezly tak 4 z 10 vysetých (bez předklíčení rovnou do substrátu), vyséval jsem znovu. Přitom chilli z lednových výsevů vzešly pěkně, jediný problém mám s Najerano a s Hamíkem. Najerano jsem asi sebral ze špatného plodu, jinak si to vysvětlit neumím.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Ani po týdnu mi některé odrůdy opakovaně neklíčí, a tak jsem dal další várku semínek na vlhkou kokosovou drť a dal je do polystyrenové "líhně", kde pokusně zvýším stálou teplotu na 28-30°.
U turecké odrůdy Sivri Sweet jsem vybral čerstvá semínka z letošních uschlých plodů, které navíc prošly mrazem, a tak jsem zvědav i na tento pokus.
Jelikož si nejsem jistý výsledkem, tak jsem objednal na e-bay semínka dvou žlutých odrůd - Yellow Monster a Golden California Wonder.
U turecké odrůdy Sivri Sweet jsem vybral čerstvá semínka z letošních uschlých plodů, které navíc prošly mrazem, a tak jsem zvědav i na tento pokus.
Jelikož si nejsem jistý výsledkem, tak jsem objednal na e-bay semínka dvou žlutých odrůd - Yellow Monster a Golden California Wonder.
Tak dnes sem uspěšně dopikýrovala papriky,sazeničky sem přebrala a nechala jen ty nejlepší,a nechala pár kelímků navíc.Tak mám 75 kelímků.
Já jsem chtěl o víkendu pikýrovat papriky s tím, že si to přenesu do skleníku prosvíceného sluncem, abych ve verandě nedělal bordel. Bohužel se počasí tak pokazilo, že mi nic jiného nezbyde.
no u nás napadlo dnes zase hezkých pár centimetrů sněhu-fujtajbl,už mi to leze krkem.
Potěšujíci pro mne dnes je jen to,že sem stihla ty papriky plus výsev všech rajčat cca 20 odrůd.
Potěšujíci pro mne dnes je jen to,že sem stihla ty papriky plus výsev všech rajčat cca 20 odrůd.
Papriky mi během několika slunečných dní docela poporostly a rozhodly se, že je čas na nasazení květů. Tak jsem provedla chirurgický zásah a poupata odstranila. Ten skleník letos fakt koupím,budu muset sice nějaký čas chodit ve starém obnošeném šatstvu a živit se jen luštěninami, ale papriky si to zaslouží.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Část paprik jsem dnes přepíchal, určité odrůdy neklíčí ani po druhém pokusu, a tak jsem udělal třetí, se zvýšenou teplotou. Sivri Sweet má po deseti dnech první tři kíčky, Sivri Hot ani ťuk. Vysel jsem dnes čerstvě vybraná semínka z loňských suchých plodů a ještě čekám zásilku dvou žlutých odrůd z Anglie.
padr napsal:Já letos bojuji s klíčivostí. Najerano mi vylezly tak 4 z 10 vysetých (bez předklíčení rovnou do substrátu), vyséval jsem znovu. Přitom chilli z lednových výsevů vzešly pěkně, jediný problém mám s Najerano a s Hamíkem. Najerano jsem asi sebral ze špatného plodu, jinak si to vysvětlit neumím.
Já jsem měl loni také problém s Najerano Rojo. Na podzim 2015 jsem čekal s odebráním semen z papriky tak dlouho, až jsem žádný pořádně vyzrálý plod něměl. Tak jsem si vzal semena z toho co jsem měl a na jaře jsem zjistil, že semena jsou totálně neklíčivá. Zachránila mne paní Kateřina, která mně poslala dostatek semen. Loni jsem to už nepodcenil. Přece jen pro mne je to nejlepší paprika. Je překvapivé jak u mne tato paprika z jiného prostředí (ze Španělska možná dokonce z Mallorky odkud jsem semena dostal) výborně roste a plodí. Právě dnes jsem posílal nějaká její semena do Alabamy.
Vladimír
Mě tedy fascinuje, kam to všechno večer poklízíte.
Já toho moc neuklízím. Rajčata už jsou venku stabilně a papriky jsem vynesla jen kvůli lepšímu světlu na focení. Jinak mám volno v zimovišti citrusů a to je hned za těmi dřevěnými vraty. Jo kdyby byl skleník, tak už je to všechno tam, ale ještě jsem se nerozhodla jaký.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Já tedy skleník mám, ale po půlnoci je v něm již stejně chladno jako venku. Mám tam již od únorového přesazování pár rostlinek rajčat a paprik, ale téměř nerostou. A mám obavy, že při mrazíku -3 mi tam zmrznou. A že takový mráz ještě přijde, to si jsem celkem jistý.
Ze sladkých letos jedu Hamíky, Kapie, Sukari, Amy a vlastní hybrid Kappa F1 (Kapie x Palermo). Celkem cca 50ks.
LuckyLuke- Poèet pøíspìvkù : 24
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Povolení tohoto fóra: