Papriky na r. 2015
+5
miseku
Zdenci
MrBig46
kateřina štefkovičová
Mirek
9 posters
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Papriky na r. 2015
ja jsem letos poucen, letos jsem nemel dolomiticky vapenec, ktery pridavam do substratu a vysledek je enormne rozdilny! akorad rajsky to dala bez nej, ale lilky a hlavne papriky jak se zda nutne potrebuji Ca v substratu
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Od pikýrování už to je měsíc, tak už poprůst mohly. Používám stimulátor růstu Rosteto. Po tom lignohumátu se kouknu v Hradci v ZC. Zajímavé, že do loňska jsem s paprikami neměl problém. Pro příště zkusím i ten dolomit.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Mě zas vůbec neroste část rajčat....pochopitelně ty nejcenější věci....papriky mám slušné,na mé poměry,velmi slušné.U mne obecně rajčata při předpěstovávání nejdou.No co nadělám....
kateřina štefkovičová- Poèet pøíspìvkù : 122
Je to možné, že každému z nás jde v těch jeho podmínkách něco jiného. Doma se mi daří rajčata, papriky vozím z bytu a výsledek stojí za to. Jiřina
free adult image hosting
free adult image hosting
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
Dnes je osmého května a moje přísada sladkých paprik je o něco menší než ty na fotce paní Jiřiny. Ale stejně je v úterý vysadím a na celé léto na ně dám tunel z netkané folie. Uvidím, co to udělá. Je to jen čtrnáct rostlin sladkých paprik, když nebude úroda, tak se zas tak nic moc nestane. Kdyby se nepovedly rajčata, tak by to bylo horší.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Včera jsem vysadil do foliáku na zahradě asi 13 paprik různých odrůd, minulý víkend to bylo šest kousků doma do skleníku. Další zatím moc sadit nemohu, bo sem si skleník i foliák zapráskal kedlubnama, ktzeré potřebují ještě tak týden. Ven papriky zatím nee, protože se mi nechce dělat konstrukci pro případné ochlazení.
jsem na tom Mirku s kedlubnama podobne :DD
Hm, paráda. Tak ty papriky vám závidím. Na rozdíl od rajčat, která mám letos parádní, se mi papriky vůbec nepovedly.Nejprve mi je už za oknem masivně napadly mšice a teď těm chudinkám ožrali venku vegetační vrcholy slimáci. A to jsem se těšila na oranžové kapie Ornela. Nejsem nějaký paprikožrout ale pár kousků z vlastní zahrádky potěší. Sakra!
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
jak se vám Mirku ,,zdají´´ ty mé doporučené odrůdy?-tuším Komtesa a Fatima?
Papriky venku se v posledních slunečných dnech začaly konečně mátořit a po obnově listové plochy nasadily na květ, zatím jsem nesklízel žádnou, pokud nepočítám odstranění prvních plodů. Pokud bude nadále hezky a teplo tak by měla být pěkná úrodička, pohnojeno a zalito je.
mně zatím plodi jen ty bílé, tzn.Amy, Monanta apod...
Dnes jsem to okukoval a jsou tam zatím jen malé plody, je jich ale nebezpečně hodně.
mrknul sem na posl.prispevek a foto Komtesy je skutecne spravne, na prebalu semen to moc neodpovida, jinak v popisu co maji v tabulce na webu je to OK, nicmene se jedná o solidní odrudu, uz ted zacala venku červenat, což si myslím není vůbec spatná ranost
Takže to mám označeno dobře, Komtesa jde ze světle žluté do červené. Mám dvě rostliny a jsou obsypány plody, které jsou menší, protože jednak venkovní rostliny po první rozdvojení nevylamuji, a jednak musely rostliny obrazit téměř odznova. Pak mám ještě Parade, ty jsou větší a jdou z tmavě zelené do červené.
tusim, že jsem mel Parade vloni, ale byla prilis pozdni, proto dale pokracuji jen s Komtesou, necham ji nacerveno, nabilo mam Amy a Monanttu, PCR
moc pěkné,mě plodí venku Pálivec,Semaroh,Artist a bílozelené bezejmenné papriky.Pak mám úrodu od začátku července na přirychlených paprikách/ folie od konce dubna do konce června.Pak navolno.Nějaké ty bezejmenné zelené,oranžový Maxiroh,v technické Topepo Giallo,a kapie Pimiento Najerano Rojo.Doma v bytě plodí feferonky Bulharská,Tabasco,de Cayenne.Bohužel s fotkami to bude horší,mám jen mobil,tak fotky nestály za nic,nebyly dobré.
kateřina štefkovičová- Poèet pøíspìvkù : 122
klidne je sem Katko dejte, ja fotim take jen na mobil, ten je po ruce spíš nez fotak
jelikož se začala probírat rajčata, zajímalo jaké výsledky jste měli při pěstování sladkých paprik, jaké odrůdy se vám povedly?
Letos to byla aspoň u mě s paprikama bída. Z odrůd Amy, Vlasta, Semaroh, Ramiro, Hamík a Artist se povedly akorát Amy a Artist, zbytek bylo prach a bída. Už dva roky po sobě mi papriky nejdou. Vytáhl jsem srarý brutar a ve skleníku prolil záhon vařící vodou, poté jsem zarýpal hnůj a dřevěný popel, znovu prolil vařící vodou, nakonec jsem navezl kompost a ornici a potřetí prolil. Snad to aspoň trochu pomůže a příští sezonu budou papriky co k čemu.
a ještě nějaké Ca hnojivo...
Jaké doporučíte? Používám dolomitický vápenec při výsadbě.
jj, to stačí bud na podzim nebo na jaře
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Povolení tohoto fóra: