Papriky na r. 2016
+7
Jiřina
Mirek
MrBig46
J.R.
Uďa
kateřina štefkovičová
Zdenci
11 posters
Strana 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Papriky na r. 2016
MrBig46 napsal:A kolik takový profesionální substrát stojí?
Zalezi na slozeni, napr. substrat Substrat Florabella Univ. - 70 l stoji 134,00 Kč bez DPH, s DPH 162,14 Kč, viz zde .
Substrat Gramoflor Pikýrování/sázení P9 s jílem - 70 l jsem kupoval za cca 190 Kc.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
Dosud jsem neodpověděla na dotaz pana Vladimíra ohledně ceny substrátu Florcom. Kupovala jsem 70 l pytel v zahradnictví loni. Cenu si již nepamatuji. Nešlo však o žádnou přemrštěnou cenu, byl však dražší než substrát ze supermarketu. Účetnictví k zahrádkaření si nevedu, doklad nemám. Nevím. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
Polovinu paprik mám již více než týden ve skleníku, zatím se jim daří dobře. Výsadbu druhé poloviny jsem vzhledem k předpovědi počasí odložila zatím na neurčito. Volné místo po ředkvičkách bych již měla. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
Na jedné už mám plod. Nevím jestli je mám taky už zkusit ven?
4-5-2016
4-5-2016
Uďa- Poèet pøíspìvkù : 222
Uďa napsal:Na jedné už mám plod. Nevím jestli je mám taky už zkusit ven?
Ven bych je ještě "na volno" nedával. Pár běžných odrůd jsem dal o víkendu do tunelu z textilie, delší dobu už je mám i ve skleníku, ale není to žádná sláva. V noci je stále chladno a tak se skoro nehýbou, za to se až moc hýbou slimáci, zima nezima.
Mirku,
jak dlouho necháváte ten tunel z netkané textilie na paprikách. Může tam být i v průběhu léta? Pochopitelně pokud teploty venku půjdou ke 30 °C tak bych ho oddělal.
Vladimír
jak dlouho necháváte ten tunel z netkané textilie na paprikách. Může tam být i v průběhu léta? Pochopitelně pokud teploty venku půjdou ke 30 °C tak bych ho oddělal.
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Já ten tunel mám dost vysoký, takže nepředpokládám, že by mně vyrostly papriky tak, že by se listy dotýkaly folie. Zajímá mne to hlavně kvůli kvetení a nasazování plodů, pochopitelně pokud bude velmi horko tak ten tunel odklopím. V tunelu budu sázet do černé folie, dva řádky od sebe vzdálené 60 cm, v řádcích po 15 cm.
Vladimír
Vladimír
Letos stihlo mé papriky 7 morových ran:
- kupovaný substrát jim spálil kořeny
- část mi venku pomrzla
- všechny venku nachladly a dlouho nerostly vůbec
- pomlátily mi je kroupy a poničila velká voda
- některým slimáci ukously vršek, takže teď teprve pomalu obráží ze zálistků
- no a několik mi jich sežral neznámý škůdce (viz foto). Okus byl pod povrchem hlíny, ale nic jsem tam neobjevil. Nenapadá vás co by to mohlo být?
- část mi venku pomrzla
- no a několik mi jich sežral neznámý škůdce (viz foto). Okus byl pod povrchem hlíny, ale nic jsem tam neobjevil. Nenapadá vás co by to mohlo být?
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Já bych řekl drátovec.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Drátovec mě nenapadl, přestože je tu máme. Popravdě mi moc neškodí (nebo jsem si to dosud myslel), žádné zaschlé rostliny čehokoliv nemívám a brambory nepěstuji. Až letos ty papriky.
ano, Monanta prekonává i veleslavnou Amy, aspon v mych podmínkách, urcite s ni pocitam do dalsich let
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
padr napsal:Letos stihlo mé papriky 7 morových ran:
- část mi venku pomrzla
Tohle umí udělat i mravenci (zvláště ti malí zerzaví) když se usadí v kořenech, okus zase dělají černí. Vypadá to že kořeny neplní svou funkci, nevidím tam nové.
sice Mirka tato drůda moc neohromila, ale ja jsem s ní spokojen
také mom o dost raději vyzrálé papriky, ve skleníku mám červené Sandy a oranžové přesevy z nějakých oranžových z Lídlu, ty na fotce jsou již dooranžova, ty nechám i venku zčervenat, tak 5 dnů a budou
Letos jsem měl poměrně úspěšnou cezónu s paprikami. Pro příští rok chci vynechat Beros, kterého jsem letos zavařil tolik, abych s ním vydržel i napřesrok. Chtěl bych vyzkoušet další velké silnostěnné papriky. Mám jeden dotaz na Mirkla- jak se Vám osvědčily velké papriky Slonovo Uvo a Marinkin Yazachok?
Vladimír
PS.: Obrázky některých paprik z mého sortimentu
Vladimír
PS.: Obrázky některých paprik z mého sortimentu
Jak jste spokojený s Taminou? Já mám na nich veliké těžké plody, dokonce mi na některých rostlinách i vylomily výhony. A chuťově to zatím není žádná hitparáda, ale to se může ještě vylepšit. Snad jim přijde na chuť až budeme dělat plněné papriky, ale zatím mě moc nepřesvědčily.
Abych pravdu řekl, tak zrovna Tamina F1 a Najerano Rojo se mně zdají jako chuťově nejlepší. Pochopitelně u Taminy je třeba aby byla celá zbarvená červeně. Plody jsou opravdu těžké, každý víc než 10 dkg, přičemž dužnina je cca 8 mm tlustá. Najerano je trochu tenší 6- 7 mm a chutí mně silně připomíná Fatimu F1, kterou jsem chutnal na Polním dni Moravoseedu. Corno di Torro oranže se mně zdá lepší než Corno di Torro Gialo, ale je to možná tím, že Corno di Torro Gialo jsem chutnal už přezrálé, začínalo se sesychat a dužnina nebyla taková křupavá. Doux Tres long des Landes je mírně pálivý kozí roh, který se mně bude hodit při zavařování beraních rohů Beros (žluté), ale až v roce 2018. Zajímavá je odrůda Česká raná (její ranost vyzkouším až příští rok), je mírně pálivá, ale jak jsem četl, tak po opláchnutí ztratí pálivost. Když jsem ochutnal tuto první papriku, tak docela dost pálila, počkal jasem, opláchl zbytek a znovu ochutnal, tak nepálila. Možná jsem si vsugeroval, že to s tím opláchnutím funguje a proto se mně nezdála už ta paprika pálivá.
Vladimír
Vladimír
Připravovala jsem něco k jídlu a použila krásnou červenou kapii. Bylo mi líto vyhodit tak krásná semena a tak jsem nasypala do několika kelímku zeminu a semena tam pohodila. Díky velmi slunečnému počasí se mi můj zaokenní skleníček hodně vyhřívá a papriky už klíčí.Papriky vůbec neumím, ale hodlám se v příští sezoně výrazně zlepšit, tak doufám, že tohle je dobrý začátek. Je asi brzy, ale třeba je dopěstuji.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Strana 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Povolení tohoto fóra: