Melounoviště 2018
+5
Zdenci
sasman
LuckyLuke
padr
Mirek
9 posters
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Melounoviště 2018
tak ten povlak mám na obou plodech, na tom starším je větší vrstva, tak ten starší plod zítra určitě sklidím. Dnes je zataženo, ale zítra mají být zase hicy, tak se (snad) zralý meloun bude hodit.
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
Tak jsem toho kluka sklidil a nakonec váha nebyla špatná - 3,5 kg. Je dobrý, křupavý, ideálně zralý, ale mohl by být větší V houštině roste ještě několik větších kusů, tak snad všechny dozrají. Díky za identifikaci zralosti
image uploader
image uploader
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Melounů se urodilo slušně, některé jsou hodně velké, bohužel kvalita velmi různorodá. Poslední výsadba zasychá a melouny jsou stejně "zralé" jako ty vysazené o měsíc dříve. Pokud budou takováto vedra, tak bude nutné porosty a plody zastiňovat. Hodně negativně se na úrodě podepsaly virozy tykvovitých, které letos devastovaly porosty více než černá hniloba.
Spousta semen, málo dužniny a navíc nám ani zas tak moc nechutnal, takže příští rok už nee. Je hezčí než chutnější.padr napsal:No a jaký byl na chuť?
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
sasman napsal:Tak jsem toho kluka sklidil a nakonec váha nebyla špatná - 3,5 kg. Je dobrý, křupavý, ideálně zralý, ale mohl by být větší V houštině roste ještě několik větších kusů, tak snad všechny dozrají. Díky za identifikaci zralosti
Vypadá moc pěkně.
Hezké. Mě lákají spíše menší melouny, veliký naráz nesníme a pak se povaluje v lednici. U nás teď prodáváme mini vodní melouny, které jsou hodně drahé, ale láká mě si jeden koupit a vybrat semena, pokud tam nějaká budou.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Povolení tohoto fóra: