Melounoviště 2018
+5
Zdenci
sasman
LuckyLuke
padr
Mirek
9 posters
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Melounoviště 2018
Je ještě hodně brzy, ale v balíčku od Nikitovky mám i dvě balení semínek melounů. Jedná se o odrůdy se světlou slupkou Dixie a Borisfen.
Výsev podnoží a melounů pro roubování vidím na začátek března.
Výsev podnoží a melounů pro roubování vidím na začátek března.
Re: Melounoviště 2018
Já letos zkusím cukrový meloun - nalákala mě Halona na dobrasemena.cz
Melouny většinou jím doma sám a ty vodní jsou na mě dost velké.
Melouny většinou jím doma sám a ty vodní jsou na mě dost velké.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Cukrové jsem taky zkoušel a mnoho odrůd, ale nikdo to dohromady nejí, ani já. Stačí mi jeden měsíček a zbytek se vyhodí, nějak jsem jim nepřišel na chuť. Ještě nejlíp na tom byla Serebrennaja zvezda s bílou dužinou.
Sadíval jsem Cantaloupe nebo Piel de Sapo, ale letos je vynechám. Radši dám o pár rajčat navíc.
LuckyLuke- Poèet pøíspìvkù : 24
Máte někdo přehled, kde se dají sehnat semena melounu Podarok severu?
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
No uvidím, možná melouny opustím. Ale večer si dát vychlazené bílé víno a k tomu ten vlastní cukrový meloun, to můžu.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Díky za odkaz! tam jsem kupoval asi před měsícem rajčata a Podarku jsem si tam nevšiml, tak buď neměly zrovna naskladněné semena nebo mi spíš nedocvakl ten anglický název (Ultrarannyj jsem tam tehdy koupil )
Při brouzdání jsem objevil video s dalším způsobem roubování melounů.
https://youtu.be/0YtGud2MyJE?t=764
https://youtu.be/0YtGud2MyJE?t=764
Letos budu pěstovat melouny poprvé. Mám koupené semena Ultrarannyj, ale ještě bych chtěl koupit další dostupnější semena, protože si nejsem jistý, jak mi půjde roubování a jaká bude úmrtnost. Běžně jsem viděl v obchodě Sugar Baby, Lajko, Primagold, Primaorange. Která odrůda z těchto vám přijde nejlepší?
Crimson Sweet jsem viděl v obchodě zrovna dnes, ale není už moc pozdní? Kdy u Vás dozrává?
Je pozdnější, ale u mne na jihu to zas tak moc neřeším. Pokud je dobré počasí tak dozraje vše, pokud to stojí za nic, tak mají problémy s dozráváním (a hlavně s kvalitou) také všechny odrůdy. Je to hlavně o roubování a o co nejskorejší výsadbě.
A ještě jeden dotaz: Funguje ještě ten prodej semen na www.ceskemelouny.cz? Už tam žádná nabídka není, tak to asi skončilo?
Kdy vysévat melouny pro roubování? Říkám si, že bych už příští víkend vysel melouny a o týden později podnože? nebo je ještě brzy? Chtěl bych melouny přirychlit a vysadit začátkem května.
Já začnu vysévat v následujícím týdnu, nejdříve melouny, za týden podnože. Centurion a Sprinter klíčí a rostou rychle, Atlas se může vysévat souběžně s melouny, je o něco pomalejší a slabší.
Letos zkusím taky melouny, cukrové Rich Sweetness.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Mirek napsal:Já začnu vysévat v následujícím týdnu, nejdříve melouny, za týden podnože. Centurion a Sprinter klíčí a rostou rychle, Atlas se může vysévat souběžně s melouny, je o něco pomalejší a slabší.
Já jsem to už nevydržel a včera jsem melouny vysel. Podnože vyseju za týden.
sasman napsal:Mirek napsal:Já začnu vysévat v následujícím týdnu, nejdříve melouny, za týden podnože. Centurion a Sprinter klíčí a rostou rychle, Atlas se může vysévat souběžně s melouny, je o něco pomalejší a slabší.
Já jsem to už nevydržel a včera jsem melouny vysel. Podnože vyseju za týden.
To je v pohodě, vysel bych též, ale momentálně na to nemám prostor.
Tak jsem se rozhodla, že se taky pokusím o melouny a to o ty cukrové. Meloun vodní mi stačí za sezónu jeden kousek, ale ty cukrové mám ráda. Pořídila jsem dvě odrůdy, které měli v hobbymarketu a to Masada F1 a Solartur. Jen by mě zajímalo, kolik taková rostlina potřebuje místa a zda ji lze vyvést třeba na kari síť, jestli nejsou pro její existenci nezbytné pomocné kořínky na šlahounech.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Letos opět po třech letech zkouším roubovat melouny. Používám jazýčkovou metodu a roubovací kolíčky od SEMO. O víkendu jsem po týdnu odstranila vršek tykve a dnes vidím, že na některých melounech zasychají děložní lístky. Měla jsem je týden pod folií. Mám je ještě znovu zakrýt? Růst zatím žádný...Kolíčky nechávám, i když se mi zdá, že už jsou srostlé.
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
Naroubované melouny držím ve vlhkém prostředí skoro 14 dnů, okurky letos až tři týdny. Pokud rostlinky odkryji a děložní lístky začnou vadnout, tak je opět zakrývám a vlhčím. Vadnout a žloutnout mohou i v případě, že nesrůstají, kolíčky nechávám ještě i po výsadbě, aby se roub nevylomil, sázím "naležato".
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Povolení tohoto fóra: