Melounoviště 2018
+5
Zdenci
sasman
LuckyLuke
padr
Mirek
9 posters
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Melounoviště 2018
Kvůli práci jsem melouny sadil až na konci května, ale snad z toho něco bude. Na fotce je Lajko 2. Ostatní rostliny jsou ještě menší...
image uploader
image uploader
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
Poslední (třetí) a největší várku výsadby mám podobnou. Teplé noci, které již nějaký ten den panují, viditelně melounům svědčí.
Máte někdo zkušenosti s pěstováním piel de sapo?
Trixy- Poèet pøíspìvkù : 7
Vysazeny pozdě, ale nějaká úroda bude první rok beru vše. Uprostřed vlevo Lajko, vpravo Crimson Sweet, vpředu a vzadu "no name"
Trochu mě trápí, že se už začíná rozpadat netkaná textilie. Osobně si myslím, že je to způsobeno světelnou degradací uznávám, že zrovna agrofólie jsou náročná aplikace z hlediska degradace, ale mám obavu, že v té mojí fólii nebyly světelné stabilizátory žádné
Trochu mě trápí, že se už začíná rozpadat netkaná textilie. Osobně si myslím, že je to způsobeno světelnou degradací uznávám, že zrovna agrofólie jsou náročná aplikace z hlediska degradace, ale mám obavu, že v té mojí fólii nebyly světelné stabilizátory žádné
Folie zakoupené nejčastěji někde v baušopech se na slunci rozpadnou za chvíli. Nejsou na těch listech zespod mšice?
Kupoval jsem fólii v zahrádkářské prodejně, ale prodejcem fólie ("značkou") bylo Agro CS nebo podobná velká firma, takže to vyjde nastejno jako kdybych to koupil někde v Bauhausu. Máte nějakého osvědčeného výrobce? Co jsem se díval narychlo, tak bych mohl fólii koupit např. tu:
http://www.folie-plachty.cz/?netkana-t.-cerna,45
Kupoval jsem tam fólii na fóliovník a zatím jsem spokojený. Zajímavé je, že cena je téměř stejná jako u nestabilizované fólie, kterou jsem kupoval
Ohledně mšic na melounech: žádné jsem nenašel.
Kupoval jsem tam fólii na fóliovník a zatím jsem spokojený. Zajímavé je, že cena je téměř stejná jako u nestabilizované fólie, kterou jsem kupoval
sasman napsal:Kupoval jsem fólii v zahrádkářské prodejně, ale prodejcem fólie ("značkou") bylo Agro CS nebo podobná velká firma, takže to vyjde nastejno jako kdybych to koupil někde v Bauhausu. Máte nějakého osvědčeného výrobce? Co jsem se díval narychlo, tak bych mohl fólii koupit např. tu:
Já kupuji tkanou černou (začal jsem v roce 2015) a už dnes vím, že se mně ta vyšší cena vyplatila. Nebude asi problém ji opakovaně použít i vice než deset let (třeba na jahody).
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Vloni poprvé jsem zkoušel tkanou, ale vadí mi na ní to, že se na řezu oddělují jednotlivé "nitě". Otvory tedy dělám el. pájkou a řezy nažhavenou špachtlí.
Já kulaté otvory stříhám nůžkami, je to daleko rychlejší. Že by se z těchto otvorů oddělovaly nějaké nitě, to jsem nezaregistroval (ani nemají jak). Nitě se mně oddělí jen na koncích nových folií, tak dvě nebo tři (je to přeci jen plátěná vazba). Nemám s tím žádné velké problémy, strčím je do kapsy a vyhodím do odpadu.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Cupuje se to na řezu, ne v díře, a to docela hodně. Není to sice jak perský koberec, ale raději to dělám žhavým nástrojem a konce se tak zataví. Když potřebuji udělat půlmetrové pásy např. pod révu, tak se "nitě" furt pletly pod nohy nebo do sekačky.
MrBig46 napsal:sasman napsal:Kupoval jsem fólii v zahrádkářské prodejně, ale prodejcem fólie ("značkou") bylo Agro CS nebo podobná velká firma, takže to vyjde nastejno jako kdybych to koupil někde v Bauhausu. Máte nějakého osvědčeného výrobce? Co jsem se díval narychlo, tak bych mohl fólii koupit např. tu:
Já kupuji tkanou černou (začal jsem v roce 2015) a už dnes vím, že se mně ta vyšší cena vyplatila. Nebude asi problém ji opakovaně použít i vice než deset let (třeba na jahody).
Vladimír
Plánuji vyměnit mulčovací fólii u borůvek a budu tam dávat tkanou textilii, protože se to pravdu vyplatí - jde o dlouhodobé použití. Ale k melounům mi přijde být kvůli chorobám výhodnější použít textilii jen jednu sezónu a na podzim vyhodit. Proto jsem taky použil netkanou textilii, která je levnější. Ale čekal jsem, že tu jednu sezónu bez problémů vydrží, ne že se začne po 2 měsících rozpadat...
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
v Letošních hicech mají zaschlé úponky a lístečky všechny melouny, i ty nezralé. Záleží jak je starý a chtělo by ho otočit, zda má žlutou proleženinu.
žlutou proleženinu má, ale to má i druhý meloun na jiné odrůdě, která asi zralá ještě být nemůže. stáří vidím odhadem na 5 týdnů. Bohužel jsem si to u prvních dvou melounů nenapsal. Už týden až dva meloun neroste. Pak mám ještě několik menších, kde jsem si naštěstí napsal dobu opylení... Obě rostliny jsou Legacy a no name, ale nevím, která je která - dostal jsem sazenice bez cedulky.
Další rozpoznávacím znakem je matný šedavý povlak na povrchu plodu, který jde prstem setřít. Včera jsem sklidil Podarok severu, který měl všechny znaky zralosti, bohužel v tom horku nenabral sladkost jakou bych si představoval.
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Povolení tohoto fóra: