Jahody 2015
+6
Catka
miroslav
Jiřina
MrBig46
J.R.
Mirek
10 posters
Zahrada :: Drobné ovoce :: Jahody
Strana 9 z 9
Strana 9 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Jahody 2015
Nedomnival jsem se, ze je to uplne strelba na slepo, ale spise nez Kuprikol (oxychlorid mědi - 84 %) pouzivam Champion
(hydroxid měďnatý 77 %). Jaky je mezi nimi rozdil poradne nevim, Champion je o něco drazsi, asi bude kvalitnejsi.
Dále proti skvrnitostem pouzivam kontaktni Dithane nebo systémový Score. Mohou se vyskytnout i jiné listove choroby,
nez 2 bezne skvrnitosti a pak je Score asi nejlepší reseni.
Jahody chci také ještě aspoň 1x, ci spise 2x prihnojit, dam Kristalon Jahoda (Cerveny), cca 25g/10m2.
(hydroxid měďnatý 77 %). Jaky je mezi nimi rozdil poradne nevim, Champion je o něco drazsi, asi bude kvalitnejsi.
Dále proti skvrnitostem pouzivam kontaktni Dithane nebo systémový Score. Mohou se vyskytnout i jiné listove choroby,
nez 2 bezne skvrnitosti a pak je Score asi nejlepší reseni.
Jahody chci také ještě aspoň 1x, ci spise 2x prihnojit, dam Kristalon Jahoda (Cerveny), cca 25g/10m2.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
Jahody mám zazimované, zakryté bílou netkanou folií. Jak Champion tak i Dithane mám a tak asi brzy na jaře, až jahody očistím, tak je střiknu Dithanem (preventivně).
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Bilou netkanou textilii jsem daval jen na odrudu Rumba, která je nachylna na vymrznuti. Místo Rumby jsem letos v lete vysazel
odrudu Clery, takze uz bilou textilii nedavam.
Postrik proti skvrnitostem se na jare také nekdy delava, ale spis bych doporucil postrik před kvetem přípravkem Ortiva - vynikající,
nejlepší účinek proti Colletotrichum (antraknóza) + vedlejsi ucinnek na další choroby.
Pokud mas cas a naladu, studijni materiál zde.
Postriku je pro komercni pestovani uvedeno hodne, ale není spatne si udelat predstavu ci prehled.
odrudu Clery, takze uz bilou textilii nedavam.
Postrik proti skvrnitostem se na jare také nekdy delava, ale spis bych doporucil postrik před kvetem přípravkem Ortiva - vynikající,
nejlepší účinek proti Colletotrichum (antraknóza) + vedlejsi ucinnek na další choroby.
Pokud mas cas a naladu, studijni materiál zde.
Postriku je pro komercni pestovani uvedeno hodne, ale není spatne si udelat predstavu ci prehled.
Ten studijní materiál se mně moc líbí. Zkopíroval jsem si ho a uložil. Na jaře to budu asi potřebovat.
Vladimír
Vladimír
Zakladem je umet rozlisit Plíseň šedou (Botrytis) a Antraknózu (Colletotrichum), pro nektere lidi je "hniloba" jako "hniloba".
A podle toho provádět nejaka opatreni.
Pokud používáš Ortivu na rajčata, tak bych doporucil postrik (1) Ortivou - před kvetem.
Pak také není spatny sirokospektralni fungicidni postřik (6) - na zelené plody - Ortiva + Teldor.
A podle toho provádět nejaka opatreni.
Pokud používáš Ortivu na rajčata, tak bych doporucil postrik (1) Ortivou - před kvetem.
Pak také není spatny sirokospektralni fungicidni postřik (6) - na zelené plody - Ortiva + Teldor.
Loni při výsadbě jahodníku jsem pod něj dával koňský hnůj. Zdá se mně, že tyto jahody mají až moc živin (dusíku)- mají nasazeno plno plodů a také hodně odnoží. Jak velké budou plody zatím nevím, ale při tom množství se mně zdá, že až moc velké nebudou (přitom jahody prvním rokem po výsadbě bývají větší a je jich míň). Aspoň ty odnože využiji a už je přiháčkuji do kelímků. Zítra ještě zkusím přihnoji fosforem a draslíkem.
Vladimír
Vladimír
Asi to tak bude, ze mají moc dusiku.
Mnozstvi plodu se mi nezda velke, spise prumerne, pokud se to da z fotky posoudit.
Mnozstvi plodu se mi nezda velke, spise prumerne, pokud se to da z fotky posoudit.
Strana 9 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Zahrada :: Drobné ovoce :: Jahody
Strana 9 z 9
Povolení tohoto fóra: