Zahrada
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Meruňky 2018

+2
padr
MrBig46
6 posters

Goto down

Meruňky 2018 Empty Meruňky 2018

Příspěvek pro MrBig46 Fri Apr 13, 2018 7:45 am

U mne kvetou meruňky. Chystal jsem se je střiknout proti moniliové spále, ale pořád u mne na zahradě silně foukal vítr. A ve středu, kdy se trochu utišil, tak jsem musel k notáři a na katastr. Tak z toho stříkání nic nebylo a nechal jsem meruňky svému osudu. Dnes ráno začal první jarní déšť docela vydatný (už bylo v tom suchu načase) což je pro meruňky v květu dost nepříjemné, ale teplota se ještě drží nad 12 °C, takže doufám, že ten úžeh nebude. Do nějakého stříkání se mně už nechce. Postříkám později nějakým systemickým (mám Signum) až budou listy proti moniliové hnilobě. Snad to letos vyjde.
Vladimír
PS.: Doufám, že po letech bude o meruňkách co psát Wink
MrBig46
MrBig46

Poèet pøíspìvkù : 1488

Návrat nahoru Goto down

Meruňky 2018 Empty Re: Meruňky 2018

Příspěvek pro padr Mon Apr 16, 2018 1:12 pm

Každý rok můžeš napsat, jak zmrzly Smile
Mně kvete jen Bergeron, Aurora je na mandloni a neroste. Ale ten kvete opravdu mohutně, má dost síly, jak poslední roky vše pomrzlo.
padr
padr

Poèet pøíspìvkù : 681

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Sun Aug 18, 2019 12:09 pm

Vysadil jsem meruňky Bergeron a Marlen. Marlen bohužel odešla do věčných lovišť a tak bych měl dotaz na nějaké šikovné odrůdy, na zkušenosti atd.. V Ostrohu nemají žádné, ve Strážnici vyprodané asi ty "lepčejší" včetně Marlen. Zajel bych i do ovocné školky v rakouském Poysdorfu, jen vědět co koupit. Nabídku ovocných stromků tam mají velkou, což se o révě říci nedá, ta je přímo ubohá.
Mirek
Mirek
Admin

Poèet pøíspìvkù : 2369

http://m3f1.webnode.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro J.R. Mon Aug 19, 2019 9:03 am

Mirek napsal:... V Ostrohu nemají žádné, ve Strážnici vyprodané asi ty "lepčejší" včetně Marlen ...
Není to tim, ze je srpen a nove stromky teprve budou ?
Během roku mají jen kontejnerovane.
V merunkach se nevyznam, u nas regionu je skolka u Ledče nad Sázavou.
Nabizeji jen 4 odrudy, ale jen ty "nejlepčejší" včetně Marlen … zde.
J.R.
J.R.

Poèet pøíspìvkù : 1964

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miseku Mon Aug 19, 2019 10:03 am

Měli jsme Leskoru, ta mi moc chutnala, taková zvláštní voňavá, bohužel nám po pár letech odešla. Tak jsme vysadili loni novou. Bergeron je chuťově taky dobrý, ale u kamarádky jsem letos ochutnala meruňku, co jsem ještě nejedla, velké a šťavnaté plody, trochu mi to připomínalo i chuť broskve...bohužel kamarádka nezná odrůdu. Tu bych si ráda pořídila taky...
miseku
miseku

Poèet pøíspìvkù : 185

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Mon Aug 19, 2019 2:58 pm

J.R. napsal:
Mirek napsal:... V Ostrohu nemají žádné, ve Strážnici vyprodané asi ty "lepčejší" včetně Marlen ...
Není to tim, ze je srpen a nove stromky teprve budou ?
Během roku mají jen kontejnerovane.
V merunkach se nevyznam, u nas regionu je skolka u Ledče nad Sázavou.
Nabizeji jen 4 odrudy, ale jen ty "nejlepčejší" včetně Marlen … zde.

Vesměs všechny stromky jsem kupoval kontejnerované, takže i teď by to pro mne bylo přijatelnější, každopádně chci stromek nejdříve vidět.
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Mon Aug 19, 2019 3:12 pm

Tak v tom Poysdorfu mají pro nákup otevřeno jen v březnu a listopadu, objednat se dá e-shopu.
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro J.R. Mon Aug 19, 2019 3:19 pm

Mirek napsal:Vesměs všechny stromky jsem kupoval kontejnerované, takže i teď by to pro mne bylo přijatelnější, každopádně chci stromek nejdříve vidět.
Tak u mne je to naopak, drtivou většinu stromků jsem měl prostokořenných.
Do "Ovocne a růžove školky Šťastných" se můžete zajet podívat a koupit na místě.
Je to kousek od dálnice, aspoň uvidíte jak vypadá školka, která produkuje stromky.
Ne jako překupníci v Ostrohu nebo ve Strážnici ...
J.R.
J.R.

Poèet pøíspìvkù : 1964

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Catka Mon Aug 19, 2019 5:40 pm

Já bych taky volila stromek prostokořenný, ty kontejnery jsou docela malé a kořeny v nich deformované, než se vzpamatují , tak se rozdíl smaže. Osobně hlasuji pro odrůdu Pinkcot. Do kontejnerů se velmi často sadí stromky, které se z nějakého důvodu na podzim nebo na jaře neprodají.
Catka
Catka

Poèet pøíspìvkù : 884

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro padr Tue Aug 20, 2019 2:46 pm

Mám Bergeron a je výborný. Měl jsem Auroru - po první úrodě se zlomil strom. Ale zarodila velice brzy a těch pár plodů mi velmi chutnalo (možná i proto, že byly tak brzy).

Ve Strážnici stromky taky pěstují, těm bych vyčítal něco úplně jiného. Ale výběr a příznivé ceny jim nelze upřít.
padr
padr

Poèet pøíspìvkù : 681

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Tue Aug 20, 2019 3:11 pm

Catka napsal:Já bych taky volila stromek prostokořenný, ty kontejnery jsou docela malé a kořeny v nich deformované, než se vzpamatují , tak se rozdíl smaže. Osobně hlasuji pro odrůdu Pinkcot. Do kontejnerů se velmi často sadí stromky, které se z nějakého důvodu na podzim nebo na jaře neprodají.

Počkám jak se to vyvine, v Reichu ten Pinkcot (nebo něco podobného) mají, ve hře je ještě i Ökoplant ve Slupu (záleží mi i na podnoži), Vysočina je pro mne už daleko. Na méně vzrůstných podnožích byly právě kontejnerované stromky, sice o něco dražší, ale pokud možno nechci nic bujně rostoucího.
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: