Chilli 2018
+2
Mirek
padr
6 posters
Zahrada :: Papriky :: Pálivé a Chilli
Strana 2 z 2
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Chilli 2018
Letos jsem spokojený. Sklízím od začátku června Brown cherry - menší tlustostěnné hnědé koule, překvapil mě celkem slušný pal. Mám je hlavně na pečení, ale zatím jich je málo. Už týden se chystám, že je pofotím, ale zatím nic. Nestíhám.
Jak jsi na tom ty?
Jak jsi na tom ty?
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Pár obrázků z letošní výsadby:
Pimenta Diomar má krásně nasazeno, uvidíme kdy konečně začne i zrát
Letos se po mnoha letech vracím k Bishops crown, pamatuji si je z mládí jako zabijáky. Nebyl jsem schopný sníst ani jedinou, tak uvidím, jak to bude letos
No a nejkrásnější rostlina je u mne zatím kříženec Fidalgo roxa x Grao de Bode (doufám, že název je ok, píšu to z paměti)
Pimenta Diomar má krásně nasazeno, uvidíme kdy konečně začne i zrát
Letos se po mnoha letech vracím k Bishops crown, pamatuji si je z mládí jako zabijáky. Nebyl jsem schopný sníst ani jedinou, tak uvidím, jak to bude letos
No a nejkrásnější rostlina je u mne zatím kříženec Fidalgo roxa x Grao de Bode (doufám, že název je ok, píšu to z paměti)
Právě ta rozmanitost barev a tvarů se mně na pálivých paprikách líbí. I kdybych je nejedl, tak to stojí za to je pěstovat. Květiny také nejím.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Příští rok bych chtěl pěstovat pálivou kulatou papriku odrůdu Ilka nebo Almapaprika. Podle obrázku nejsem schopen poznat, jaké velikosti jsou zralé plody. Pěstoval jste někdo tuto papriku? Poraďte prosím.
Vladimír
Vladimír
Letos pěstuji Almapapriku venku, mimo skleník, dal mi ji soused jako neznámou maďarskou papriku :-) má průměr asi 3-4cm je mírně pálivá, pár plodů už sem měl, kdyžtak příště vyfotím...
Trixy- Poèet pøíspìvkù : 7
Zkusi cm v průměrul jsem se poptat na slovenské zahradě a tam mně napsali, že je kupují (už papriky) z dovozu z Maďarska, a že mají tak 5 - 8 cm. Asi v tom Maďarsku mají lepší podmínky. Ale těch3-4 cm by mně vyhovovalo. Chci je plnit nějakým sýrem s tvarohem a naložit (jen tak na týden) do sladkokyselého nálevu s olejem a nějakými bylinkami. Koupil jsem si to v obchodu a byla to pro mne chuťovka.
Vladimír
Vladimír
Výborné jsou i plněné zelím a naložené v nálevu. Nynější počasí však venkovním paprikám moc nesvědčí, noční teploty jsou moc nízké a papriky čučí, nepomáhají ani odpolední hice, spíše naopak.
Naposledy upravil Mirek dne Thu Aug 09, 2018 6:15 pm, celkově upraveno 1 krát
Letos mně papriky pálivé ani sladké nějak nejdou. Prostě nemají vodu. V pondělí jsem sklidil nějaké Jalapeňo Maycol a také Chocolate cherry. Dnes jsem je naplnil sýrovo tvarohovou směsí a upekl. Jednoznačně lepší byly z toho Chocolate cherry- pikantnější. Příští rok to bude asi No 1 z mých pálivých paprik.
Vladimír
Vladimír
Já teda taky nad sezónou nejásám - všechno schne před očima a plody buď schnou nebo se vaří přímo na rostlině. Už jsem vypotřeboval 9 kubíkovou nádrž, zbývá rezervní 3 kubíková. Za celý červenec napršelo 37mm, za červen 44mm.
Na zapékání používám 3 druhy - Brown cherry, Czech black a Kampanaki - malé silnistěnné trojúhelníčky.
Na zapékání používám 3 druhy - Brown cherry, Czech black a Kampanaki - malé silnistěnné trojúhelníčky.
Strana 2 z 2 • 1, 2
Zahrada :: Papriky :: Pálivé a Chilli
Strana 2 z 2
Povolení tohoto fóra: