Lilky 2015
+4
Catka
miroslav
Mirek
kateřina štefkovičová
8 posters
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Lilky 2015
Inu doufám, že na tom budu líp a něco mi vyleze.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Tak mě vyklíčila úplně všechna vysetá semena. To je ovšem zádrhel, páč já nedokážu vyhodit žádnou rostlinku, která si dala tu práci a vyrostla z toho mrňavého semena.Takže to vypadá, že na každém jen trochu vhodném místě mi poroste lilek.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Mirek napsal:Vysel jsem potřetí, a zatím nic, je to průser.
Po necelém týdnu neklíčí na vlhkém papíře ještě ani jeden lilek , a tak jsem včera zakoupil balení semínek lilku a paprik na zkoušku, zda nedělám něco blbě.
taky mám vyseto.Viloletta Lunga plus nějaké proužkované.
Mimo jiné-Viloletta Lunga se velmi dobře pěstuje v kýblech-mám je tak každý rok.
Mimo jiné-Viloletta Lunga se velmi dobře pěstuje v kýblech-mám je tak každý rok.
kateřina štefkovičová- Poèet pøíspìvkù : 122
Inu zatím mi jich leze sedm z dvaceti, tak ještě vyčkám a třeba se to ještě zlepší.
V krámě jsem koupil lilek Nero, pepriky Ozarowska a Granova, dal je o víkendu na klíčení a dnes už papriky lezou ze země a lilek otvírá děložní lístky. Stejné podmínky jako předtím a úplně jiný výsledek, znamenající jednoznačně špatná semena.
Tak jsem dnes přesadil lilky. Celkem mám deset rostlin, což je 50% úspěch. Mramornyj 0 z 5, Vera 3 z 5, Almaz 4 z 5 a Doněckyj 3 z 5. Teď už jen doufám, že se mi je podaří dopiplat do výsadby i sklizně.
Teď už by to mělo být v pohodě, já taky zrovinka něco pikýruji. Nově koupený Nero už Pikýruji, jednoznačně se jednalo o špatná semena, tak jako u paprik.
Takže mám 13 ks lilků různých značek, z toho jen jeden strakatý a jsem zvědav, zda přežije.
Takže mám 13 ks lilků různých značek, z toho jen jeden strakatý a jsem zvědav, zda přežije.
Dnes jsem vysela 6 semínek lilku. Nikdy jsem jej ze semínek nepěstovala, má jeho předpěstování nějaké zádrhele? Čtu zde, že už pikýrujete, tak to jsem asi trochu pozadu.
Bacula- Poèet pøíspìvkù : 22
Zádrhel to nemá, jen špatná semena. Lilek potřebuje výsev minimálně jako paprika, po přepikýrování mu to trvá ještě o chvilku déle.
Semínka jsem získala tento týden, tak uvidím, co z toho bude. Papriky už mám přepikýrované, ale někdo dosévá i teď, tak snad to ty mé lilky doženou. Půjdou do fóliovníku, společně s paprikami. Odrůda se jmenuje Violeta di firenze, máte s ním zkušenost?
Tak vyseté lilky jsem definitivně odepsala, ze 6 semínek nevzešel ani jeden. Tak třeba příště, nebo se poohlédnu po sazenici.
předpokládám, že lilky už u vás plodí, mě mile prekvapila nova kulata sorta Laura, vypadá výborně, bohužel musím sbírat larvy mandelinek, udajne na ne funguje i bio postrik Spintor, tak to jeste zvazim, kdyby byla kalamita..
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Já zatím očima tahám miniplody. Letos jsem zkusil vysít směs semen z Lidlu. Je to opravdu směs, světlé i tmavé rostliny, kulaté i dlouhaté plody. Tak jsem zvědavý na plodnost.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
dnes jsme udelali lilek načerno a tohle jídlo budu moc jíst ob den, takhle sním za rok 50 kg lilku ani nemrknu
Tak já už mám celkem slušné lilky, jen zase nevím kdy poznat že je zralý. Můžete mi prosím poradit.
plody musí byt lesklé, jakmile začnou matnět, již to nebude uplne ono, ale dá se, pozdeji jiz mohou byt nahořklé, takže chce to vychytat s leskem plodů
pro velký úspěch byl dnes k večeři opět lilek načerno
Strana 2 z 2 • 1, 2
Povolení tohoto fóra: