Lilky 2019
5 posters
Lilky 2019
Už jsem zasel lilky, letos opět osvědčené odrůdy Clara F1, Serena F1 a Beatrice F1 a ještě na zkoušku Tsakoniki.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Re: Lilky 2019
Já jsem letos vůbec žádné lilky pěstovat nehodlala, ale jako dárek mi dobrasemena věnovala semena bílého lilku White Egg, který už jsem vysela a aby nebyl tak osamocený tak vyseji ještě nějakou fialovou odrůdu. Snad se ty lilky konečně naučím jíst.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Máte je moc pěkné. Já je mám teprve se 2 pravými lístky a nemám odvahu nechávat je ve skleníku.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Jak se Vám osvědčily tyto lilky letos? Po zkušenosti s těmi cizími odrůdami (ne moc úspěšné) bych chtěl letos zkusit to co je v česku dostupné (SEMO). Mají lilek Český raný (pokud se pamatuji, tak ho naši běžně před padesáti, šedesáti lety pěstovali úspěšně na zahrádce). Potom jsou dostupné ty tři odrůdy o kterých píšete. Chtěl bych vysadit aspoň osm rostlin abych měl naráz více plodů, ne jen jeden dva, abych je mohl třeba smažit (když mám jeden nebo dva plody, tak mně nestojí za to ani vytáhnout pánvičku, natož něco obalovat a smažit).Zdenci napsal:Už jsem zasel lilky, letos opět osvědčené odrůdy Clara F1, Serena F1 a Beatrice F1 a ještě na zkoušku Tsakoniki.
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Odrůdy Clara F1, Serena F1 a Beatrice F1 což je barevná kolekce od Semo letos opět naprostá spokojenost, perfektní zdravotní stav a vysoký výnos. Z osmi rostlin budete bohatě zásoben. S odrůdou Český raný nemám žádné zkušenosti a Tsakoniky byla u mne naprostý propadák.
Včera jsem byl v zahradnictví Brabec v Modřicích a měli jen Český raný a Tsakoniki. Přitom oni mají hlavně semena od SEMA. Asi tu barevnou kolekci budu muset shánět po všech obchodech v Brně. Doufám, že ji seženu.
Vladimír
Vladimír
Konečně jsem ta semena sehnal. Je tam celkem 30 semen. Musím se ještě rozhodnout, kdy budu vysévat, ale asi velmi brzy už v lednu.
Vladimír
Vladimír
Zdenci,
jak jsem se díval, tak jste lilky vyséval již v polovině ledna. Sázel jste je potom ven nebo do skleníku a kdy? Mám jen strach, aby mně sazenice při tak brzkém výsevu moc nepřerostly a nezabíraly moc místa, přeci jen parapet okna není až zas tak velký. Do země půjdou jistě až po zmrzlých. Za každou informaci budu vděčný.
Vladimír
jak jsem se díval, tak jste lilky vyséval již v polovině ledna. Sázel jste je potom ven nebo do skleníku a kdy? Mám jen strach, aby mně sazenice při tak brzkém výsevu moc nepřerostly a nezabíraly moc místa, přeci jen parapet okna není až zas tak velký. Do země půjdou jistě až po zmrzlých. Za každou informaci budu vděčný.
Vladimír
Lilky jsem společně s paprikami přenesl do skleníku u zdi. Bohužel nevím kdy, o všechny fotky jsem přišel když mi zkolaboval telefon. Rostliny určitě nepřerůstají a nezaberou celé okno. Jen si pamatuji, že kvůli nepříznivému počasí v dubnu tam na policii stála delší dobu. Podle příspěvku z FB jsem sázel do skleníku u zdi 1.kvėtna. Venku jsem pěstovat nikdy nezkoušel a ani to nemám v plánu.
Na té fotce jsou ty vysazené lilky? Byly pěstovány v těch hnědých kelímcích nebo v něčem větším?
Vladimír
Vladimír
Lilky jsou v pravé řadě třetí až osmá rostlina, zbytek jsou papriky. Fotka není moc kvalitní, je to screenshot fotky z FB. Lilky byly předpěstovány v krabicích od mléka.
Včera jsem namočil semena těch lilků ze Sema (15 semínek), stejný počet semen okry a kozí rohy Beros- všechna semena co mě zbyla v sáčku z roku 2018. Dnes jsem všechna ta semena dal naklíčit.
Vladimír
Vladimír
Nějak mně ty rostlinky ze semen ze SEMA nevyšly, spíš to byla moje chyba. Chtěl jsem koupit další, ale už neměli a tak jsem koupil Nero a Lauru z Moravoseedu. Klííčení v pohodě.
L.
L.
Já jsem letos musel také dosévat, vylezly mi Laura a Bagira, pro dosev jsem použil Listada. Letos už nebudu pěstovat dlouhé tenké lilky - úroda za mnoho nestála a jsou složitější na zpracování.
Býti bez lilků bych těžce rozdýchával. Už teď mě žena kontroluje, jestlil bude dost paprik a lilků na ajvar.
Lilky jsou dobré, ale využití celkem malé, na mne je tlačeno spíše s kečupovými rajčaty.
Mně se loni povedlo vypěstovat spoustu výstavních bílých lilků, snědli jsme dva kusy a všechny ostatní obohatily kompost. Nějak jim nemůžu přijít na chuť, takže letos bez lilků.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Povolení tohoto fóra: