Pozdní odrůdy
5 posters
Zahrada :: Ovocné stromy :: Hrušně
Strana 1 z 1
Pozdní odrůdy
Teď jsem nafotil odrůdu Dicolor, doufám, že bohatá násada neskončí zmrznutím, uvidíme po odkvětu..
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Re: Pozdní odrůdy
Měla by tam být vidět...
Velmi pekne. Kolik mate stromku a kolik obdelavate dalsi plochy, v jake poloze ?
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
celkem je to asi hektar, stridave se tam pestuji okr.rostliny se zeleninou a postupne sazim ovocne dreviny, hrusni je tusim cca 24-30
a je to jizni svah na Berounsku
a je to jizni svah na Berounsku
Asijská hruška sice nepatří mezi odrůdy pozdní, ale snad to sem můžu napsat. Mám tyhle hrušky moc ráda a jeden stromek se na naší zahradě vyskytuje. Má veliké štěstí, že roste blízko zásobníku s vodou a tak je důkladně zaléván. Nasadil spoustu plodů a já mám neustále v kapse malé nůžky a plody nekompromisně probírám. Už se hodně těším.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Taky mám jeden strom, na kterém jsou 2 odrůdy japonských hrušek. Ovoce je celkem dobré (dokud nepřezraje), ale strom se mi nelíbí - větve jsou zvláštně pokroucené a pomačkané, dřevo je hodně tvrdé, ale současně i křehké a lehce se láme. Navíc se větve snadno vylamují. Takže celkově z něj mám takové koště, které nejsem schopen nějak umravnit a na podzim ho musím svazovat, aby mi to úroda ještě více nerozlámala.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Zahrada :: Ovocné stromy :: Hrušně
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: