ODRŮDY BROSKVONÍ
5 posters
Strana 1 z 1
ODRŮDY BROSKVONÍ
REGINA
Je málo známou odrůdou pocházející z USA. Patří k atraktivním odrůdám s prakticky celočervenými plody. Bohužel patří také k odrůdám choulostivým na
jarní mráz. První a poslední úroda byla v roce 2015. Pan Tomáš Jan - propagátor různých odrůd se ve starém čísle Zahrádkáře o tomto problému
nezmiňuje. Vyzdvihuje velmi málo plstnatou slupku (údajná náhrada za nektarinky) a výbornou chuť. S těmito americkými celočervenými odrůdami
bohužel přišel problém, který jsem tady dříve neznal - a to jarnímu vymrznutí plůdků. Nemohu si pomoct, ale ze zkušenosti můžu potvrdit, že klasické,
staré odrůdy tímto problémem u mě netrpí a to i přesto, že se uvádí poškození plůdků už při teplotě -1°C.
Je málo známou odrůdou pocházející z USA. Patří k atraktivním odrůdám s prakticky celočervenými plody. Bohužel patří také k odrůdám choulostivým na
jarní mráz. První a poslední úroda byla v roce 2015. Pan Tomáš Jan - propagátor různých odrůd se ve starém čísle Zahrádkáře o tomto problému
nezmiňuje. Vyzdvihuje velmi málo plstnatou slupku (údajná náhrada za nektarinky) a výbornou chuť. S těmito americkými celočervenými odrůdami
bohužel přišel problém, který jsem tady dříve neznal - a to jarnímu vymrznutí plůdků. Nemohu si pomoct, ale ze zkušenosti můžu potvrdit, že klasické,
staré odrůdy tímto problémem u mě netrpí a to i přesto, že se uvádí poškození plůdků už při teplotě -1°C.
Petr z Pardubic- Poèet pøíspìvkù : 136
Re: ODRŮDY BROSKVONÍ
Moc pěkné, na to že se jedná o pozdní odrůdu tak dozrála brzy. My jsme sklidili Redhaveny a začíná zrát (nebo spíše padat) Cresthaven. Chystám se vysazovat broskvoně a zvažuji bělomasou odrůdu. Kdysi jsme měli neznámou odrůdu, která měla hodně velké plody a červené kolem oddělitelné pecky.
Já hodlám znovu vysadit bělomasou placatou broskev místo té - už mohla mít krásné plody -kterou manžel postříkal - věřím, že omylem - proti mšicím kyselinou solnou.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Já sklízím Fairhaven, Cresthaven jsou zatím dost nezralé. Ale uschnul mi jeden stromek nektarinky a tak taky hledám, čím ji nahradit.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Cresthaven mně taky ještě nezraje a doufám že ještě čtrnáct dní nebude. Příští týden budu na dpovolené na Vysočině. Stejně to potom bude masakr, protože strom je doslobva obsypán plody. Vypadá to, že budu muset hodně zavařovat, dělat nějaký džem a také sušit. Na Tomatoville jsem dostal také radu, udělat si nějaký koláč (takový jaké dělají v americe),ale nevím jestli bych něco takového zvládl. Uvidím. Další rada byla udělat si broskvové vín, ale to nepřipadá v úvahu.
Vladimír
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
To je tedy úroda! Já jsem své 4 cresthaveny již sklidil, bylo pro mě překvapení, že tak malý stromek vůbec plodí.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: