Tykve 2015
+5
miroslav
kateřina štefkovičová
J.R.
Catka
MrBig46
9 posters
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Tykve 2015
miseku napsal:MrBig46 napsal:Mirek napsal:Asi to půjde, vzpomeňte na to video, kde japončík ufikne podnož, naroubuje na ni a pak ji píchne do země. Já osobně něco podobného před pár lety zkoušel a funguje to.
Chtěl bych se ještě jednou podívat na to video, ale nemohu ho najít.
Vladimír
Zkuste tady https://www.youtube.com/watch?v=9l4Oh1KnKWc
Díky!
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Zajímalo mne vyštipování na tykvích a tak jsem se zeptal na www.dobrasemena.cz. Dostal jsem tuto odpověď:
Zaštipování tykví se již v současné době nedoporučuje. U nehybridních okurek bylo cílem podpořit tvorbu bočních výhonů, které byly plodnější. Včechny odrůdy tykví, které máme v sortimentu, pěstujeme a s plodností není problém. Později nasazují muškátové tykve, hlavně LUNGA DI NAPOLI. Letošní chladné jaro zvlášť muškátovým tykvím nesedí. Doufejme že se již konečně oteplí a vzejité tykve začnou růst tak jak mají. Peter Gajdoštin
Zaštipování tykví se již v současné době nedoporučuje. U nehybridních okurek bylo cílem podpořit tvorbu bočních výhonů, které byly plodnější. Včechny odrůdy tykví, které máme v sortimentu, pěstujeme a s plodností není problém. Později nasazují muškátové tykve, hlavně LUNGA DI NAPOLI. Letošní chladné jaro zvlášť muškátovým tykvím nesedí. Doufejme že se již konečně oteplí a vzejité tykve začnou růst tak jak mají. Peter Gajdoštin
MrBig46 napsal:Na to už jsem zapomněl. Asi to zkusím. Mám doma ještě nějaké sazenice plazivých odrůd, tak si jednu nechám doma a zkusím jí za čtvrtým nebo pátým listem uštípnou vrchol (tak jak se to dělalo u nehybridních okurek). Snad vyrostou nějaké zálistky. Budu se mít doma čím bavit![]()
Vladimír
Tak jsem před chvílí zjistil, že uvadá další meloun ve skleníku. Ten nejvíce povadlý jsem vyrýpl ze země, uřízl vršek, namočil do práškového stimulátoru a píchl do kelímku se zeminou (nemám perlit) na zakořenění. Co se týče povadlých rostlin, tak to vypadá že melouny nevytváří nové kořeny a ty staré postupně odumírají. Neviděl jsem žádné nové "bílé", ani na rostlině ve skleníku, ani na té v květináči.

Musím se pochlubit, všech dvacet čtzyři sazenic, které jsem vysadil do zrytých pruhů v trávníku mně sežrali slimáci. Tak jsem se těšil jak budu sklízet krásné tykve k zimnímu skladování a ono nic. Zatím to ještě nevzdávám. Vysel jsem semena přímo do země a nad ně jsem dal jako ochranu PET lahve. Nevím jestli to bude účinné, ale uvidím. Třeba ti slimáci některé sazenice přehlídnou nebo se k nim nedostanou.
Vladimír

Vladimír

Tykve letos zadne nemam a jsem tomu rad, je teplo a sucho, spotreba vody velmi vysoka i bez tykvi.
Predpestoval jsem a vysadil 3 cukety a 2 patisony, v poslednich 2-3 letech hned po vysadbe z kontejneru nasypu kolem rostliny granule proti slimakum, jinak nepreziji, v lepsim pripade jsou dost poskozeny (a stejne musim neco kolem nasypat).
Predpestoval jsem a vysadil 3 cukety a 2 patisony, v poslednich 2-3 letech hned po vysadbe z kontejneru nasypu kolem rostliny granule proti slimakum, jinak nepreziji, v lepsim pripade jsou dost poskozeny (a stejne musim neco kolem nasypat).
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1961
no chtelo by to seknout travu, maj tam urcite dobry podminky
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
¨Máte pravdu, chce to projet ty dva pruhy strunovkou. Jinak mám celou zahradu cca 1000 m2 posekanou. Strunu jsem si již koupil, budu to muset v týdnu posekat. Zatím žádné tykve nevyklíčily.
Vladimír
Vladimír
Mirek napsal:MrBig46 napsal:Na to už jsem zapomněl. Asi to zkusím. Mám doma ještě nějaké sazenice plazivých odrůd, tak si jednu nechám doma a zkusím jí za čtvrtým nebo pátým listem uštípnou vrchol (tak jak se to dělalo u nehybridních okurek). Snad vyrostou nějaké zálistky. Budu se mít doma čím bavit![]()
Vladimír
Tak jsem před chvílí zjistil, že uvadá další meloun ve skleníku. Ten nejvíce povadlý jsem vyrýpl ze země, uřízl vršek, namočil do práškového stimulátoru a píchl do kelímku se zeminou (nemám perlit) na zakořenění. Co se týče povadlých rostlin, tak to vypadá že melouny nevytváří nové kořeny a ty staré postupně odumírají. Neviděl jsem žádné nové "bílé", ani na rostlině ve skleníku, ani na té v květináči.
Před chvílí jsem se díval na průhledný kelímek s vrcholkem melounu, a už se objevil první kořínek.
J.R. napsal:Tykve letos zadne nemam a jsem tomu rad, je teplo a sucho, spotreba vody velmi vysoka i bez tykvi.
Tohle je nejlepší řešení.
Tak až dnes se mi podařilo vysadit tykve a cukety na záhony. Nějak jsem to dřív nestihl a stejně kvůli pozdnímu výsevu byly nyní sazenice pro výsadbu akorát. Pěstuji pouze Hokaida a muškátové tykve, pak něco z okrasných a cukety One Ball a obyčejné zelené. Zásyp Vanishem je samozřejmostí a nutností.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Dnes jsem se díval na ty mé výsevy a v každé PET lahvi je alespoň jedna vyklíčená rostlina. Teď to budu sledovat jak se to bude dál vyvíjet. Pokud bude pořád sucho, tak asi postupně ty PET lahve oddělám.
tak to je dobře,že rostou,je to velmi vděčná a plodná odrůda a sazenice rostou velmi rychle.Já ani nevím kde letos ty pečárky mám neboť sem sela vše možné,krom pečárek,Tristaru,Pink Jumbo Bananna,Australian Butter,Golden Hubbard mám rostliny z plodů,které mohou být mixem pečárek s Goliáši,Hokkaidy atd,tak sem zvědavá na tu směsici.
kateřina štefkovičová- Poèet pøíspìvkù : 122
Pečárek budu mít letos asi dost. Na příští rok mně zbyli ještě nějaká semena. Ale Tristar jsem vysel poslední dvě semena, mám tam jednu nebo dvě rostlinky v kupě a tak ať chci nebo nechci budu muset zkusit nějaké to opylení a získat semena pro příští rok. Nechat si je znovu poslat s tím velkým poštovným, tak to se mně nechce. Je ještě jedna možnost, že u pana Gajdoština (Dobrásemena) bude i letos návštěvní den, tak tam bych si je možná mohl koupit. Ale vlastně nevím, jestli tam vůbec něco prodává.
Vladimír
Vladimír
to se jim bude líbit,já mám něco jen tak na zemi,něco na rámu,nebo plotě.
kateřina štefkovičová- Poèet pøíspìvkù : 122
dýně se krasne rozrostly, zacaly kvest i muskatove, ty jedine z dyni jsou odolnejsi na sucho, co je C.maxima chce více vody

host image

host image
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Strana 2 z 2 • 1, 2
Povolení tohoto fóra: