Maliny 2019
+2
miseku
padr
6 posters
Zahrada :: Drobné ovoce :: Maliny
Strana 1 z 1
Maliny 2019
Letošní maliny trhají rekordy. V květnu a červnu u nás nezvykle pršelo, takže rostliny plodí a plodí jak zběsilé. Podzimní odrůdy (Autumn bliss jedna noname) mají nové výhony již více než 2 metry vysoké a na konci se začínají objevovat nové květy. Mezitím mají plody na podzimních výhonech, takže je to džungle. Poprvé a naposledy jsem zkusil do malinového džemu přidat jahody - chuťově je to horší a je s tím víc práce. Jahody prostě jen za syrova.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Re: Maliny 2019
Letní úroda nebyla na remontantních malinách nic moc, zato ta podzimní by se mohla vydařit. Mám je teprve třetím rokem. Dlouhé šlahouny jsem připevnila k opoře, aby se neválely po zemi. Hnojíte nyní něčím, případně jak se o ně staráte?
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
Já nejsem zrovna hnojivový typ. Na jaře jsem tam rozházel trochu kompustu, průběžně mulčuji. Koupil jsem od známých rozvažované slepičince, takže jsem jim taky něco dopřál. Podzimní násadu u nás taky vypadá skvěle - díky vodě mám šlahouny ve 2 metrech a na sklizeň budu asi potřebovat stoličku
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Já hnojím jen na jaře Cereritem a rostlinám se poměrně daří. Bohužel mi letos 80 % úrody sežral nějaký brouk (žral neúplně zralé plody, tím pádem ho ani nešlo předběhnout v konzumaci ).
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
Pestuji jen jednouplodici, ve vyssi poloze staleplodici spatne dozravaji.
Na jare obcasne davam kompost jinak YMC nebo ledek vapenaty.
V době tvoreni plodu pak v zálivce Kristalon Red (nepravidelne, jak je cas).
Ted se chystam ostrihat odplozene výhony.
Prihnojim YMC, mozna pak do zálivky zase Kristalon Red.
Na jare obcasne davam kompost jinak YMC nebo ledek vapenaty.
V době tvoreni plodu pak v zálivce Kristalon Red (nepravidelne, jak je cas).
Ted se chystam ostrihat odplozene výhony.
Prihnojim YMC, mozna pak do zálivky zase Kristalon Red.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
sasman napsal:Já hnojím jen na jaře Cereritem a rostlinám se poměrně daří. Bohužel mi letos 80 % úrody sežral nějaký brouk (žral neúplně zralé plody, tím pádem ho ani nešlo předběhnout v konzumaci ).
A byl to brouk? U nás zlikvidovali maliny malí opeřenci.
U nás maliny kompletně zlikvidovala sarančata, byla z Prahy a bylo jim šest let. To mi ovšem nijak nevadilo, úroda je letos nekonečná, jen současné šlahouny začínají žloutnout z nedostatku vody a je to škoda, mají nasazeno spoustu plodů.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Mirek napsal:sasman napsal:Já hnojím jen na jaře Cereritem a rostlinám se poměrně daří. Bohužel mi letos 80 % úrody sežral nějaký brouk (žral neúplně zralé plody, tím pádem ho ani nešlo předběhnout v konzumaci ).
A byl to brouk? U nás zlikvidovali maliny malí opeřenci.
Byl to určitě brouk - viděl jsem ho přímo v akci. Nemám ho vyfoceného, ale možná ho vyfotím o víkendu - už se chystá na ostružiny
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
Zahrada :: Drobné ovoce :: Maliny
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: