Rekonstrukce zahrady/trávníku
3 posters
Zahrada :: Různé :: Okrasná zahrada
Strana 1 z 1
Rekonstrukce zahrady/trávníku
Dobrý den
Po kompletní rekonstrukci chalupy je na čase něco udělat se zahradou. Viz obrázek https://www.rajce.net/a16681679 .
dřív i bez větší údržby na zahradě byla normální slušná tráva a v posledních letech tam roste tento plevel a tráva minimálně. Můžete mi prosím poradit co udělat abych trávník zrenovoval? Nejsem moc úspěšný zahradník proto se ptám takto obecně.
dekuju
Po kompletní rekonstrukci chalupy je na čase něco udělat se zahradou. Viz obrázek https://www.rajce.net/a16681679 .
dřív i bez větší údržby na zahradě byla normální slušná tráva a v posledních letech tam roste tento plevel a tráva minimálně. Můžete mi prosím poradit co udělat abych trávník zrenovoval? Nejsem moc úspěšný zahradník proto se ptám takto obecně.
dekuju
Josef007- Poèet pøíspìvkù : 1
Re: Rekonstrukce zahrady/trávníku
Zdravim,
ja se travniku nevenuji, mam ho na zahrade zhruba jako Vy.
Na dvore seceme trochu casteji, tak je o něco lepsi.
ja se travniku nevenuji, mam ho na zahrade zhruba jako Vy.
Na dvore seceme trochu casteji, tak je o něco lepsi.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1961
Re: Rekonstrukce zahrady/trávníku
Pokud vím, tak trávník uspokojivě zrekonstruovat nejde. Lze ho jen komplet zničit a vysít/položit znovu. Jenže to znamená tudy několik týdnů nechodit a je to spousta práce. Na druhou stranu jen takto srovnáte přípané terénní nerovnosti.
Druhá varianta je prořezat hodně vertikutátorem, pohnojit (ideálně s něčím proti mechu), zapískovat. Až začne pořádně bujet plevel, tak postřik Bofixem (pozor, mám myslím povolené jen 2 aplikace za rok). A sekat a sekat a zavlažovat.
Já osobně už na trávník mastím. Před 8 lety jsem ho nechal firmou vysít (přes 1000m2) a od té doby ho ukrajuji kde můžu. Je s ním víc práce jak se záhony. Ale někudy se chodit musí
Druhá varianta je prořezat hodně vertikutátorem, pohnojit (ideálně s něčím proti mechu), zapískovat. Až začne pořádně bujet plevel, tak postřik Bofixem (pozor, mám myslím povolené jen 2 aplikace za rok). A sekat a sekat a zavlažovat.
Já osobně už na trávník mastím. Před 8 lety jsem ho nechal firmou vysít (přes 1000m2) a od té doby ho ukrajuji kde můžu. Je s ním víc práce jak se záhony. Ale někudy se chodit musí

padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Zahrada :: Různé :: Okrasná zahrada
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: