Pěstování kopru
4 posters
Zahrada :: Zelenina ostatní :: Zelenina
Strana 1 z 1
Pěstování kopru
Mnoho let pestuji kopr jako zakladni surovinu pro kulajdu, která mi chutna jiz od detstvi. V posledních letech jsem presel na pestovani v truhlicich delky 1 m. Truhlik se da prenaset, na jare davam na nejaky cas do sklenku, v teplem počasí pak naopak do stinu, aby brzo neprerostl.
Pestoval jsem typicky odrudu Hanak, lesto jsem vyzkousel s uspechem odrudu COMPACT, která je urcena pro pestovani v truhlicich.
Pestoval jsem typicky odrudu Hanak, lesto jsem vyzkousel s uspechem odrudu COMPACT, která je urcena pro pestovani v truhlicich.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1963
Join date : 11. 01. 15
Re: Pěstování kopru
ja pestuji kopr jen na zahone v radku, absolutne nedostiznou odrudu je Monarch, jeho vykvetani je opravdu velice pozdni, narozdil od vsech jinych odrud
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Join date : 13. 03. 15
Age : 38
Re: Pěstování kopru
Já pěstuju kopr zase pouze ve skleníku, protože venku ho nedokážu uchránit proti slimákům ani Vanishem. Vysévám volně na plochu kolem 1 m2. Oblíbené odůdy Hanák a Mamut.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Join date : 10. 01. 15
Age : 38
Location : Pelhřimovsko 620 m.n.m.
Re: Pěstování kopru
Tak u nás likvidují kopr jen a jen mšice, přestože jeho největším nepřítelem jsem já. Já tuto bylinu přímo nenávidím, hůř je na tom snad již jen červená řepa.
Re: Pěstování kopru
Také Vam nevoni cerny rybiz.
Muze zalezet na zpracovani, ja mam odpor ke 'koprove omacce' + maso + knedliky, kterýžto pokrm se relativne často podaval ve skolnich jidelnach. Ale kulajda je spise 'koprova polevka', na Vysocine krajove jidlo, i když vychozi suroviny jsou vicemene stejne, tak mi velmi chutna (na rozdil od koprove omacky).
Muze zalezet na zpracovani, ja mam odpor ke 'koprove omacce' + maso + knedliky, kterýžto pokrm se relativne často podaval ve skolnich jidelnach. Ale kulajda je spise 'koprova polevka', na Vysocine krajove jidlo, i když vychozi suroviny jsou vicemene stejne, tak mi velmi chutna (na rozdil od koprove omacky).
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1963
Join date : 11. 01. 15
Re: Pěstování kopru
Přesně tak Černý rybíz ve velmi malém množství na buchtě ještě jo, nepřekoprovanou domácí kulajdu taky sním. Kopr je na mě hodně aromatický, cítím ho v sebemenším množství, od okamžiku kdy ho spolknu, tak i zevnitř. Jak jsem již uváděl, spousta pokrmů se ve mě zašprajcla od malička, protože jsem je byl nucen jíst doma i v družině. Nikde neexistovalo nedojíst, ani doma, ani ve školní jídelně, mohl jsem si jen vybrat, zda to dojím s výpraskem nebo bez něj. Taková byla doba, a byla svým způsobem krásná. Já sice dodnes nerad koprovku, červenou řepu, pajšl aj., ale když vidím dnešní omladinu, tak bych to liskal od rána až do večera, pak bych to vzbudil o půlnoci a liskal až do rána.....
Re: Pěstování kopru
to mé okolí je na tom s černým rybizem tak, že chlapi černý milují a ženský se ošívají
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Join date : 13. 03. 15
Age : 38
Similar topics
» Pěstování salátu 2017
» Pěstování lichořeřišnice
» Pěstování Tomatillo
» Pěstování mrkve a petržele
» MERUŇKY - pěstování, odrůdy
» Pěstování lichořeřišnice
» Pěstování Tomatillo
» Pěstování mrkve a petržele
» MERUŇKY - pěstování, odrůdy
Zahrada :: Zelenina ostatní :: Zelenina
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
|
|