Ošetření révy
4 posters
Strana 1 z 1
Ošetření révy
Od loňsého roku mám ve slkeníku zasazené 3 révy. Nepodařilo se mi ani u jedné zapěstovat knínek, tak budu stříhat na dvě očka a začínat od začátku. Chtěl bych se proto zeptat zda v tomto případě je potřeba nějaké chemické ošetření.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Re: Ošetření révy
Vloni byla na révě nějaká choroba? Těsně před rašením se réva ošetřuje proti roztočům, dále potom až před a po květu proti padlí, vloni mi révu napadla i plíseň révová v době květu. Předpokládám že ve skleníku, hlavně v počátku sezony, nebude tlak chorob na révu ve skleníku skoro žádný.
Já mám nově jednu hlavičku Bělehradského bezsemenného v paprikovém skleníku a napadení bylo Peronosporou až v závěru sezony. Na to že se jedná o málo odolnou odrůdu a na to že je s paprikami ve vhku, je to docela překvapení.
Já mám nově jednu hlavičku Bělehradského bezsemenného v paprikovém skleníku a napadení bylo Peronosporou až v závěru sezony. Na to že se jedná o málo odolnou odrůdu a na to že je s paprikami ve vhku, je to docela překvapení.
Z pohledu naprostého amatéra jsem žádnou chorobu nezaregistroval.
Prozatím bych jen pozorně sledoval růst a případné příznaky chorob, možná se objeví nějaký první signální hrozen. Dle mých zkušeností se na plíseň (Peronosporu) dá při příznacích reagovat postřikem, s padlím (Oidium) je to už horší, tam je lepší prevnce. Každopádně letos bych to hlavně sledoval a reagoval až podle případných příznaků, ať se ukáže.
Díky, budu tedy pozorovat. Pro info se jedná o Vostorg, Beloe Čudo a Glenoru, letos bych rád přidal ješte Somerset Seedles jestli se mi ovšem podaří zakořenit řízky. Ještě bych měl jeden dotaz, zda po ostříhání na dvě očka mám nahrnout růvek či nikoliv.
Já osobně mám raději rašící očka pod kontrolou, spíše bych udělal nějaký kryt z bílé textilie. Ale to je můj názor. Jak velké jsou sazenice?
Sazenice jsou po ustřižení vysoké 8-10cm.
Tak už to ve skleníku vypadá jako kdyby tam řádil krtek. Díky za rady ;-)
Mirku, na webu pisete, ze jste osetril na halcivce Karatem, nevim co je psano v navodu, ale obvykle pripravky na ,,svilusky´´ nepusobi...
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
No nevim, ze jste se dal inspirovat takovym dovedou, který se uz spoustu let chysta pouzit Karate a ještě ho nepouzil.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1961
Já to zkusil a uvidím jaký bude výsledek. Když pídím po zahraničních serverech, tak jsou někde uváděny i svilušky a roztoči.
Kdy bude čas ošetřit révu sulkou a v jaké koncentraci?
Réva vinná: hálčivec révový, vlnovník révový: 4–5 %, tj. 200–250 ml na 5 l vody, před rašením nebo na počátku rašení. Optimální aplikace při teplotě do 20 °C. Při vyšších teplotách nad 25 °C může hnojivo působit fytotoxicky (popálení mladých rostlin). Sulka se nesmí míchat s jinými přípravky ani listovými hnojivy.
Uvidíš jak se na révě začnou nalévat a posléze zelenat špičky oček, pořádně pak poumývat.
Ty máš Zdenku všechnu révu ve skleníku?
Uvidíš jak se na révě začnou nalévat a posléze zelenat špičky oček, pořádně pak poumývat.
Ty máš Zdenku všechnu révu ve skleníku?
Ano všechu révu mám ve skleníku.
Réva už začíná nalévat pupeny a tak jsem jí včera vykropil Sulkou. Sulku jsem použil vůbec poprvé a musím říct, že smrdí hezky.
předpokládám, že se bude jednat o nedostatek Mg, souhlasíte?

miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530

» Rozsah chemického ošetření na ovocných stromech ve zdejší lokalitě
» Řízky révy
» Roubování a očkování révy
» Zakořeňování řízků révy se spodním ohřevem ...
» Řízky révy
» Roubování a očkování révy
» Zakořeňování řízků révy se spodním ohřevem ...
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: