Brambory 2015
+6
Zdenci
miseku
miroslav
J.R.
Mirek
Jiřina
10 posters
Zahrada :: Zelenina ostatní :: Zelenina
Strana 2 z 7
Strana 2 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Brambory 2015
U nás v zahrádkářské prodejně se v únoru dala certifikovaná sadba brambor objednat po jednotlivých kg. Paní prodavačka je rozvážila z originálního balení. Je to velká výhoda pro zahrádkáře, kteří na malé ploše chtějí vyzkoušet více odrůd. Ale sadba brambor by měla mít vždy uveden název odrůdy a stupeň množení. Pokud tam je jen A - B - C, tak to je varný typ a jde jen o konzumní brambory. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
tady nejsou nikde k dostani, jen sazečka cibule a to je vše, hold nejsme bramborarska oblast
miroslav- Poèet pøíspìvkù : 530
Asi byste se mel vice a vcas snazit. Europlant Praha (Horni Pocernice) prodava spoustu odrud po 5 kg. Udelejte si vylet do Prahy nebo zustante na dynich. Praha taky neni bramborarska oblast a sadbove brambory maji.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
Možná prodávají sadbové brambory i hobby markety. Asi nebude velký výběr odrůd, ale něco mívají. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
tak v Praze je asi pochopitelně vše, to je jasné, jen ještě přepikyrovat 2tisíce rajčat a budu moci vyrazit
a vy na jahodách
mj.: porad lepsi dyne, ktere lze snadno vypestovat, ale i zakoupit bez chemie nez brambory, ktere jsou pravidelne strikany a ze tech postriku do nich cpou
mj.: porad lepsi dyne, ktere lze snadno vypestovat, ale i zakoupit bez chemie nez brambory, ktere jsou pravidelne strikany a ze tech postriku do nich cpou
Mrazene jahody jeste mam tak cca na mesic, pak si dam cca mesic pauzu a bude nova uroda.
Pokud Vam vadi chemie v kupovanych bramborach, tak si vypestujte vlastni. Zda jsou kupovane dyne bez chemie pochybuji,
ale pro mne jsou dyne "polystyren", ktery prakticky vubec nejim.
Pokud Vam vadi chemie v kupovanych bramborach, tak si vypestujte vlastni. Zda jsou kupovane dyne bez chemie pochybuji,
ale pro mne jsou dyne "polystyren", ktery prakticky vubec nejim.
proto jsem vznesl dotaz prave na brambory, nebot sehnat tyto normalni je problem, prave u dyni je pestovani bez chemie jednoduzsi a tak i nabidka je sirsi, za ta léta uz jsem s recepty z dýní dál a tak nedelame jen polévku nebo kompot, proto jsou pro nas dyne vsestranné
Bramborová kaše našlehaná s máslem, pečené brambory s česnekem, vařené brambory na loupačku s máslem, francouzské brambory a spousta jiných dobrot z nich. Brambory jsou nenanhraditelné i při té tzv. zdravé výživě, není to jen příloha k masům, je to lahůdka která se dá jíst samostatně. Dýně je dýně, ale bramborovou kaši z ní nenašlehám.
uznávám, že amer.brambory jsou vynikající, ostatní recepty mi z nich ale nechutnají, já radši batáty, sice jsou kaloricky hodnotnejsi a cena je vyssi, ale chutove jsou vyraznejsi, proto mi vice vyhovuji, ale kazdy ma rad neco jineho a ja klasickou ceskou kuchyni krome sladkych jidle nejim, takze od toho se odvíjí i vyuziti brambor, nicmene pár brambor zkusím sehnat a vysadit - i kdyz prave rizkuji batáty, takze konkurenta budou mit silného
A co teprve brambory pečené v ohni v popelu Brambora je něco jako chléb, nedá se jimi přejíst.
Batáty, to jsou nějaké sladké "erteple", ne?
Batáty, to jsou nějaké sladké "erteple", ne?
Velmi rane brambory se proti plisni strikat (pokud vim) nemusi a pokud se nepouzivaji herbicidy, tak jsou bez chemie
(hnojivo nepocitam, to si muze dat kazdy podle svych predstav).
Radu let jsem pestoval rane bez postriku, plisen zlikvidovala nat kolem 1. srpna a to uz byly brambory pekne.
Chce to vybrat odolnou odrudu a zkusit pestovat bez postriku.
Jinac z brambor jsou vynikajici sisky s makem, v detstvi mi moc chutnaly, ted uz az zas tak moc ne, ale porad lepsi nez dyne.
(hnojivo nepocitam, to si muze dat kazdy podle svych predstav).
Radu let jsem pestoval rane bez postriku, plisen zlikvidovala nat kolem 1. srpna a to uz byly brambory pekne.
Chce to vybrat odolnou odrudu a zkusit pestovat bez postriku.
Jinac z brambor jsou vynikajici sisky s makem, v detstvi mi moc chutnaly, ted uz az zas tak moc ne, ale porad lepsi nez dyne.
samozrejme, ze bduu pestovat bez chemie, jinak by to ani nemelo smysl, dyne nezatracujte, komu jsme je uvarili, ten jimi propadl, stale jeste mam z podzimu, az tak vytecne je lze uskladnit!
u brambor co jsou bezne na kramech tak stejne predpokladam, ze jsou chemicke-daji k nim ledek, postrikaji herbicidy a na plisen pouziji stejne fungicid - co kdyby, že-tak to vezmou preventivně
u brambor co jsou bezne na kramech tak stejne predpokladam, ze jsou chemicke-daji k nim ledek, postrikaji herbicidy a na plisen pouziji stejne fungicid - co kdyby, že-tak to vezmou preventivně
Take mam z podzimu brambory a nevidim v tom zadny zazrak. Ledek vapenaty je latka prirodniho puvodu.
Vy kupujete jakesi slepicince, ale vite cim ty slepice krmili a kolik v tom bylo chemie ? Urcite jste u toho nebyl osobne,
abyste videl co do nich cpou.
Vy kupujete jakesi slepicince, ale vite cim ty slepice krmili a kolik v tom bylo chemie ? Urcite jste u toho nebyl osobne,
abyste videl co do nich cpou.
Naposledy upravil J.R. dne Sat Mar 26, 2016 7:57 am, celkově upraveno 1 krát
slepice mame vlastní,takze pohoda
vsim moznym, jenom ne smesmi z GMO
GMO je trochu jina problematika, ale jiste aspon nejake krmivo kupujete. To radsi ani nechci vedet, kolik je v tom chemie.
Jen co to na polích oschlo, už tomu dávají "vitamíny, u nás i hned za čárou v Reichu. Pole se zelenými ozimy už začí nají hnědnout na špičkách. Je vidět na první pohled jak herbicidy učinkují, jen je otázka, zda je to selektivní nebo totální na "chemickou orbu". Dobrou chuť.
K tomu výčtu bramborových pokrmů bych si dovolil přidat cmundu (bramborák) na sádle smažený oujéé. Děti mi je berou z pánvičky je se práší. Sám brambory nepěstuji, koupím si je od soukromníka vedle ze vsi. Dýně máme také rádi na polévku, omáčku i pečené.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
jak jsem psal, krmivo nekupuji, proto mohu byt v klidu a sem vysmátýJ.R. napsal:GMO je trochu jina problematika, ale jiste aspon nejake krmivo kupujete. To radsi ani nechci vedet, kolik je v tom chemie.
kdyyz uz mam chut na bramboráky tak je delam z cuket, nebyvaji ani tak mastne, ale par brambor na americke brambory si vysadim
Z cuket nejsou bramboraky a cukety s mastnosti nemaji v podstate nic spolecneho. Nevim, nakolik jste vysmaty, ale jste neverohodny.
Asi Vam zdrava strava moc nechutna.
Asi Vam zdrava strava moc nechutna.
asi jdu proti době - pouzivam prirodni metody hnojeni i osetrovani a jím i mene obvykle zeleniny, zajimam se treba o makrobiotiku a neznam nic o zdravem zivotni stylu :DDD, hold brambory a knedliky nejim porad jako vy (vase zdrava strava), todle bych si nedovolil o nikom tady napsat, kdyz dtycneho neznám, ale vy ocividne ano
Naposledy upravil miroslav dne Sat Mar 26, 2016 4:03 pm, celkově upraveno 1 krát
Strana 2 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Zahrada :: Zelenina ostatní :: Zelenina
Strana 2 z 7
Povolení tohoto fóra: