Hydroponie 2020
+4
Mirek
Catka
miseku
Zdenci
8 posters
Zahrada :: Různé :: Zemina a substráty
Strana 1 z 7
Strana 1 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Hydroponie 2020
Pokračuji v přípravách na sezónu 2020. Opět v Jihlavě, cestou z kina, tentokrát Ledové království 2. Chlebodárce nám nadělil slevu 15% do OBI, tak jsem chtěl dokoupit zbytek propriet na zbudování druhé stěny. Koupil jsem pouze šest trubek, rozhodl jsem se totiž udělat stěnu šestipatrovou. Tři patra klasicky a tři EBB AND FLOW. Krátké redukce vůbec nevedou a zbytek i se slevou vycházel dráž než jinde, takže zase příště. Děti si aspoň vybraly pěknou jedličku a jelo se domů.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Re: Hydroponie 2020
Po delší době a období kdy jsem pravou rukou nezvedl ani hrnek jsem se včera odhodlal k pokračování. Horkovzdušnou pistolí jsem nahříval konce trubek a následně do nich nasunul redukce a zátku. Dnes jsem vykroužil 60 otvorů a ty následně začistil. Po celou dobu mně po očku kontrolovala kočka která se vyhřívala na střeše skleníku.
Dnes jsem využil nádherné počasí a také poslední den z 18ti denního volna k dalšímu tvoření. Nařezal jsem si jekly na stojany, navrtat si je vezmu zítra do práce na stojanovku abych se s tím nemusel trápit doma obyčejnou vrtačkou. Sic je to "pouze" 24 otvorů průměr 8mm a 12 otvorů průměr 6mm.
Dlouhou dobu jsem si lámal hlavu nad tím jak vyřešit podpěrnou konstrukci pro květní výhony. Nebylo to jednoduché a chtěl jsem to vzdát (loni to přece šlo i bez toho) zvláště když jsem kvůli experimentu s EBB AND FLOW posunul podpěry blíž k sobě. Nakonec jsem v sobě nezapřel elektrikáře a rozhodl se použít kabelové žlaby ARKYS 50/50. Jako držáky jsem ohnul a probrousil kulatinu.
Naposledy upravil Zdenci dne Tue Jan 21, 2020 8:44 pm, celkově upraveno 3 krát
Omlouvám se za kvalitu fotek, někde se zřejmě stala chyba, ale netuším kde, dělám to pořád stejně. Večer z domu to zkusím opravit.
Tak to vůbec nechápu, už postimage to z mobilu natáhne v týhle blbý kvalitě. Jestli ono to není tím, že se mi ráno aktualizoval software.
Tak fakt nevím co kde je chyba. Zkoušel jsem nahrávat fotky i z tabletu nebo notebooku. Vyzkoušel jsem i starší fotky, i fotky z foťáku a vždy se stejným hnusným výsledkem. Poradíte někdo?
Tak já nevím, ale mně se ty fotky zdály v pořádku...
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
Dnes jsem v podstatě dokončil pěstební část stěny. Do zátky jsem zadělal koleno s hadičníkem 3/4" pro přívod živného roztoku. Dále jsem do dna každé trubky udělal díru se závitem G1/4 pro vývodku na hadičku, kterou budu moci z trubek buď vypouštět roztok nebo budou součástí systému EBB AND FLOW. Osadil jsem komplet těsnění a stěna je po zaschnutí lepidla připravena na vodní zkoušku, ovšem až poleví mrazy. Ještě zbývá vymyslet nádrž, která bude muset být objemnější kvůli šesti patrům a systému EBB AND FLOW.
P.S. fotky nahrávám přes servimg a jsou v pořádku, ne jako přes postimage. Opravil jsem i fotky u příspěvku nahoře.
P.S. fotky nahrávám přes servimg a jsou v pořádku, ne jako přes postimage. Opravil jsem i fotky u příspěvku nahoře.
Tak ta stěna vypadá dokonale, už se moc těším na případnou exkurzi.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Je vidět, že kdo si hraje, nezlobí
Zdeno, a než přejdou ty mrazy, nechceš dojet sem dolů? Já by sem Tě uživil.
Zdeno, a než přejdou ty mrazy, nechceš dojet sem dolů? Já by sem Tě uživil.
To já vím, že další šikovné ruce navíc se vždycky hodí. Bohužel ty moje už nezvládají ani mé plány. Je to jako na houpačce, chvíli dobrý a pak úplně na bobek, navíc se to poslední dobou zhoršuje a už mi to jde i do prstů. Jak neudržím lahváče, tak to budu pít brčkem.
Jelikož jsem byl hodný, dostal jsem dnes k svátku potvrzenou objednávku na stáleplodící jahody. Šest pater = šest odrůd = 60 frigo sazenic, konkrétně to jsou: Aromas, Diamante, Mara de Bois, Ostara, Monterey a Vima Rina. Od každé odrůdy budu pěstovat pět rostlin "klasicky" ve vodě a pět rostlin v EBB AND FLOW, abych mohl oba způsoby porovnat a pro další sezóny se přiklonil k tomu lepšímu. Už se těším až v březnu dorazí. Je úžasné, když rodina sdílí vaše "postižení".
Tak to je moc pěkné.
Kde Vám rodina sazenice objednala ?
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
Objednáno ze zahradnictví Spomyšl.J.R. napsal:Tak to je moc pěkné.
Dnes byl krásný den, tak jsem zalezl do skleníku. Hadičkami jsem propojil jednotlivá patra, v patrech s "vodou" hadičky zaškrtím. Potom jsem vyklidil "bordel"(převážně květináče a misky), který se v místě budoucí nádrže hromadil. Odendal jsem i starý nepoužívaný radiátor, a jednu bednu ve které rostla rajčata. Vznikl tak volný prostor pro umístění nádrže. Sehnal jsem gratis sud o objemu 150l, ovšem je moc vysoký a nevím jestli se mi chce tak hluboko kopat. Spíš se pokusím sehnat ještě jeden ten menší barel a udělal bych z nich spojené nádoby.
Tak jsem při budování poprvé narazil a hned dost tvrdě. Sice jsem sehnal druhý barel, ale při pokusu o zakopání jsem opět narazil na nám dobře známý elektrický přívod do dílny. Zde bohužel není prostor na smyčku a posunutí barelů brání i základ skleníku. Odplivl jsem si a jdu raději na pivo. Musím vymyslet jiné řešení.
Stačilo se u piva zmínit o mém problému a řešení je tu. Od kamaráda mám slíbené dvě velké bedny i s víkem. Bude to dobrý výměnný obchod, dvě bedny za jednu bednu Kozla 11. Dneska bylo opět nádherně, tak jsem to zkusil s vodou. Hadičky jsem zaškrtil a napustil plnou stěnu. Pojmula rovných 60litrů. Nikde nic neteče ani nekape, tak se mi vrací dobrá nálada. Zítra dopoledne bych měl dostat ty bedny, tak uvidím jak to bude vypadat a jestli mi to bude pasovat.
Strana 1 z 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Zahrada :: Různé :: Zemina a substráty
Strana 1 z 7
Povolení tohoto fóra: