Podnož Gisela 5 pro třešně
4 posters
Strana 1 z 1
Podnož Gisela 5 pro třešně
Ma někdo zkusenosti s podnoži Gisela 5 ?
Zvazuji, ze bych nejakou koupil a vysadil na opacny konec zahrady, kde je dopoledne stin
a snad by rozkvetaly později, nez stavajici tresne a mely tak lepsi podmínky pro opyleni.
Zvazuji, ze bych nejakou koupil a vysadil na opacny konec zahrady, kde je dopoledne stin
a snad by rozkvetaly později, nez stavajici tresne a mely tak lepsi podmínky pro opyleni.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1964
Re: Podnož Gisela 5 pro třešně
J.R. napsal:Ma někdo zkusenosti s podnoži Gisela 5 ?
Měli jsme třešeň odrůdy Van na této podnoži. Loni nám asi po 15 letech odešla, ještě zaplodila a koncem léta úplně uschla. Stromek to byl docela malý, třešní tak akorát na jídlo pro rodinu.
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
Zavlazovali jste ho nebo stromek roste na této podnozi bez závlahy (za beznych podminek) ?
Loni bylo velke sucho, musel jsem pravidelne zavlazovat Napoleonovu na Coltu, jinak by uschla.
Asi ma Colt melke koreny nebo je na kraji zahrady v piscite pude.
Ostatní stromky jsem tak často zavlazovat nemusel.
Loni bylo velke sucho, musel jsem pravidelne zavlazovat Napoleonovu na Coltu, jinak by uschla.
Asi ma Colt melke koreny nebo je na kraji zahrady v piscite pude.
Ostatní stromky jsem tak často zavlazovat nemusel.
Myslím, že občas nějaký kýbl vody dostala, ale jak často nevím.
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
Máme na G5 třešeň Sambu a stromek je docela kompaktní, koruna má výšku asi 3 m, ovšem nevím jak ji střihat. Přírustky nejsou velké, a co se vody týče, tak u mne je to na vysoké spodní hladině, takže já zalévám jen když rozhodím okolo kmene hnojivo.
S touto podnoží jsem spokojen, se Sambou již tak ne, hodlám k ní přiroubovat pozdnější odrůdu Halka.
S touto podnoží jsem spokojen, se Sambou již tak ne, hodlám k ní přiroubovat pozdnější odrůdu Halka.
Take moc nevim, jak stromy a kere strihat.
Ale delam to spoustu let, protože nikdo jiny v rodine to neumi a nechce se naucit.
Pani Jirina asi bude odbornik na strihani stromu.
Ale delam to spoustu let, protože nikdo jiny v rodine to neumi a nechce se naucit.
Pani Jirina asi bude odbornik na strihani stromu.
Ja mám na podnoži Gisele 5 skorú čerešňu chrupku Merchat. Kúpili sme ju pred 5 rokmi vo Veselom pri Piešťanoch zlacnenú v kontajneri spolu s VAN za 3 eurá každú už s pár kvietkami, takže sme chutnali už 1. rok 2 čerešne. Som s ňou spokojná, vlani dozrievali už koncom mája, tento rok 1. júnový týždeň. Musíme ju ale nadokrývať sieťkou proti drozdom, keďže v tomto období ešte iné čerešne nezrejú- dá sa to, lebo prírastky sú pomerne menšie a sieťka ich ešte trocha vždy ohne do vodorovnejšej polohy. Tento rok som obrala 2 košíky, čo je pre nás dostačujúce , dobre sa oberá aj zo zeme a nízkeho schodíkového rebríka. VAN je na nejakej klasickej podnoži ktorá vysadená v rovnaký termín je raz tak veľká a musím výhony redukovať. Tú už nenadokrývam, práve dozrieva, ale temer polovica plodov je tento rok hnilá, ču Merchat nebolo.
Eva Tomišová- Poèet pøíspìvkù : 133
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: