Cherry rajčata 2019
+8
MrBig46
Jiřina
Eva Tomišová
padr
sasman
Zdenci
miseku
Vlasta L.
12 posters
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Cherry rajčata 2019
Krása!
A jakou mají chuť?Jsou sladká?
A jakou mají chuť?Jsou sladká?
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
S chutí jsem spokojený - sladká, ale ne tak hrozně jako Goldkrone. Plod není uvnitř patlavý, slupka by mohla být trochu tenčí jako u Mandatu.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
K mojim najobľúbenejším oranžovým cherry patrí Santa Orange F1. Minulé roky som ho vždy objednávala z Neoseeds, ale zrejme semená boil vždy z presevov, lebo rastliny už v tvare priesad nevykazovali uniformnosť- vyberala som väčšinou najkrajšie sadenice. Na tento rok som objednala z Uk od firmy NICKY´S NURSERY semená pod názvom Orange Santa F1- Rastliny vyzerajú doteraz perfektne zdravo, vonku vedené až na 6 výhonov, s obrovskou násadou chutných plodov, nepraskajú a neopadávajú. V skleníku zreli už od začiatku júna, vonku od začiatku júla. Pridávam na porovnanie plody z tejto firmy sú len mierne podlhovasté, od Neoseeds sú viac podlhovasté a dokonca v 1 kvetináči v skleníku posadené rastliny majú inú farbu a konzistenciu i chuť plodov . Pridala som ešte 1 foto rastliny z konca júla.
Tie bledšie z Neoseeds, aj teraz praskajú, sú mäkšie a chuť je menej výrazná.
Oberala som teraz v nedeľu , preto F1 z vonku sú niektoré ešte menej vyfarbené.
Trochu som po tejto odrode pátrala na nete, lebo ju dosť ťažko dostať. Jediným zaregistrovaným druhom v EU databázi je Santorange F1 zareg. 22.03.2007 De Ruiter Seeds -NL. Pre budúcu sezónu som objednala tento hybrid od TOMATOBOMO, semená boli riadne drahé, ale chcem porovnať rozdiely. Pestovala som aj české Datlo ale to , hoci bolo sladké, nedosahovalo takú zaujímavú chuť a aj rastliny neboli až tak vitálne.
Tie bledšie z Neoseeds, aj teraz praskajú, sú mäkšie a chuť je menej výrazná.
Oberala som teraz v nedeľu , preto F1 z vonku sú niektoré ešte menej vyfarbené.
Trochu som po tejto odrode pátrala na nete, lebo ju dosť ťažko dostať. Jediným zaregistrovaným druhom v EU databázi je Santorange F1 zareg. 22.03.2007 De Ruiter Seeds -NL. Pre budúcu sezónu som objednala tento hybrid od TOMATOBOMO, semená boli riadne drahé, ale chcem porovnať rozdiely. Pestovala som aj české Datlo ale to , hoci bolo sladké, nedosahovalo takú zaujímavú chuť a aj rastliny neboli až tak vitálne.
Eva Tomišová- Poèet pøíspìvkù : 133
Loupat cherry rajčátka musí být práce pro vraha. Sama loupu většinou Šejky, ty jsou k loupání určené. J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
Ty Ramalety (Bombeta i Pequenito) se loupou velmi dobře. Špička se křížem nařízne, a rajčátka se spaří. Slupka je velmi silná tak se celá dobře sloupne (na čtyřikrát).
Vladimír
PS.: Tentokrát to bylo ještě jednodušší, loupala manželka která rajčata vůbec nejí. Dávám jí palec nahoru.
Vladimír
PS.: Tentokrát to bylo ještě jednodušší, loupala manželka která rajčata vůbec nejí. Dávám jí palec nahoru.
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Velice slušný výkon, především od Mandatu. Já mám venku rostlinu cherry odrůdy Dark Chocolate, která vyrostla nad dva metry a pak jsem ji přehodila přes konstrukci a už se dotýká země. Je pěstovaná na tři výhony a vijany se nedají spočítat, je jen škoda, že právě tohle rajče chutí zrovna neoslňovalo, jíst se dá až nyní na konci sezóny.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Dostal jsem zajímavou nabídku vyzkoušet si odrůdy firmy Tokita:
GoldenCherry F1
SunCherry F1
SunChocola F1
SunCitron F1
SunGold F1
SunGrape F1
SunGreen F1
SunLemon F1
SunOrange F1
SunPeach F1
Tomatoberry F1
Tomatoberry a SunGold znám, na zelené moc nejsem (SunGreen). Abych nevypadal jako hamoun, tak požádám jen o dvě odrůdy. Které dvě byste mně doporučili?
Vladimír
GoldenCherry F1
SunCherry F1
SunChocola F1
SunCitron F1
SunGold F1
SunGrape F1
SunGreen F1
SunLemon F1
SunOrange F1
SunPeach F1
Tomatoberry F1
Tomatoberry a SunGold znám, na zelené moc nejsem (SunGreen). Abych nevypadal jako hamoun, tak požádám jen o dvě odrůdy. Které dvě byste mně doporučili?
Vladimír
MrBig46- Poèet pøíspìvkù : 1488
Po roce zde opět stručně zhodnotím “cherry“ rajčata pěstovaná v uplynulé sezóně 2019. Naše rajčata jsou určena převážně na přímý konzum, jedná se o tyčkové odrůdy, pěstovány jsou v rozebíratelném vyvýšeném záhonu před jižní zdí domu. Sazenice byly vysazeny ven kolem 20. května, začátek sklizně koncem července, závěrečná sklizeň, vč. zelených plodů na konci října. Bez Ca postřiků, do substrátu přimíchána stará vápenná omítka. Pořadí od nejlepších odrůd po nejhorší:
1) Goldkrone (žluté kulaté) - moje TOP stálice, chuťově druhé nejlepší rajče, velmi vysoká plodnost, minimální praskání plodů, atraktivní vzhled, spolehlivé
2) Sweet Aperitif (červené kulaté) - chuťově nejlepší, sladké a zároveň pikantní, avšak velmi malé plody, které mají sklon k praskání, slabší plodnost
3) Tomato Berry (červené jahůdky) – chuťově za oběma předešlými, zdravotně OK, praskalo jen mírně
4) Bubble Golden (oranžové s červenými pruhy, kulaté) – vzhledově velmi atraktivní, chuť fajn pikantně nakyslá, ale nižší plodnost, zdravotně bez problému
5) Mandat F1 (červené protáhlé šištičky) - chuťově na 4-5. místě, jinak bez problémů
6-7) Bejbino (červené kulaté, velikost pink-pongových míčků, cca 4 cm) – chuťový průměr, zdravotně OK
6-7) Rubinka (červené kulaté, nepatrně menší, než Bejbino) – vlastnosti prakticky stejné, jako Bejbino, plody se kolem stopky hůře vybarvovaly
8.Blush Tiger (tmavě žluté, oranžově žíhané šištičky) – vzhledově atraktivní, chuť průměrná, dužina trochu moučnatá, zdravotně OK, nižší plodnost
9) Radana (oranžovo – červené malé hruštičky) – extrémně vysoká plodnost na obludných vijanech, chuťově průměr typu “neurazí ani nenadchne“, zdravotně OK
10) Charmant F1 (červené kulaté třešně) – toto rajče trochu praskalo, chuť opět průměrná
11) Cherolla F1 (červené kulaté třešně) – plody extrémně praskaly, … praskl prakticky každý plod a následně ihned v prasklině plesnivěl a hnil, chuť průměrná, dužina vodnaté konzistence – PROPADÁK ROKU !
1) Goldkrone (žluté kulaté) - moje TOP stálice, chuťově druhé nejlepší rajče, velmi vysoká plodnost, minimální praskání plodů, atraktivní vzhled, spolehlivé
2) Sweet Aperitif (červené kulaté) - chuťově nejlepší, sladké a zároveň pikantní, avšak velmi malé plody, které mají sklon k praskání, slabší plodnost
3) Tomato Berry (červené jahůdky) – chuťově za oběma předešlými, zdravotně OK, praskalo jen mírně
4) Bubble Golden (oranžové s červenými pruhy, kulaté) – vzhledově velmi atraktivní, chuť fajn pikantně nakyslá, ale nižší plodnost, zdravotně bez problému
5) Mandat F1 (červené protáhlé šištičky) - chuťově na 4-5. místě, jinak bez problémů
6-7) Bejbino (červené kulaté, velikost pink-pongových míčků, cca 4 cm) – chuťový průměr, zdravotně OK
6-7) Rubinka (červené kulaté, nepatrně menší, než Bejbino) – vlastnosti prakticky stejné, jako Bejbino, plody se kolem stopky hůře vybarvovaly
8.Blush Tiger (tmavě žluté, oranžově žíhané šištičky) – vzhledově atraktivní, chuť průměrná, dužina trochu moučnatá, zdravotně OK, nižší plodnost
9) Radana (oranžovo – červené malé hruštičky) – extrémně vysoká plodnost na obludných vijanech, chuťově průměr typu “neurazí ani nenadchne“, zdravotně OK
10) Charmant F1 (červené kulaté třešně) – toto rajče trochu praskalo, chuť opět průměrná
11) Cherolla F1 (červené kulaté třešně) – plody extrémně praskaly, … praskl prakticky každý plod a následně ihned v prasklině plesnivěl a hnil, chuť průměrná, dužina vodnaté konzistence – PROPADÁK ROKU !
Jahodo u mě nahradilo Tomatoberry, v mých podmínkách jsem nepozoroval jakýkoliv markantní rozdíl, který by vyvážil rozdíl v ceně osiva. Spokojenost veliká.
Zdenci- Poèet pøíspìvkù : 944
Jak jsou na tom vaše rajčátka letos?
cerdankovaRr- Poèet pøíspìvkù : 2
Bída a děs. Vodnaté, bez slunka málo vyrazne. Zato praskání a antraknóza všude.
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
U mě v pohodě, něco málo popraskalo, choroby se taky drží zpět. Na tu mokrou bídu posledního měsíce velká spokojenost.
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Sortiment cherry rajčat
» Cherry rajčata 2016
» Cherry rajčata ve kbelíku
» Rajčata 2019
» Rajčata 2019
» Cherry rajčata 2016
» Cherry rajčata ve kbelíku
» Rajčata 2019
» Rajčata 2019
Povolení tohoto fóra: