Rozmnožování odnožemi neboli odkopky (kořenovými odmlaky)
2 posters
Zahrada :: Ovocné stromy :: Ostatní
Strana 1 z 1
Rozmnožování odnožemi neboli odkopky (kořenovými odmlaky)
V tomto oboru jsem úplný laik a nevím zda jsem postupoval správně. Chci si vyzkoušet množení jabloní, jednak roubováním přímo na stromy, jednak na podnože, které jsem získal oddělením od kořenů. Asi půl až třičtvrtě metrové výhony jsem i s kořínky zapustil na zahradě zhruba do půlky do země. Mám je tam nechat až do jara nebo je dát někam do vlhkého sklepa, kde je ale teplota 15°?
Re: Rozmnožování odnožemi neboli odkopky (kořenovými odmlaky)
Ahoj, mohl's ty podnožové výmladky vysadit rovnou finálně na místo. Píšeš, že měly i kořínky, takže se vlastně jedná o malé stromečky, jednoleté "špičáčky". Když je máš nyní venku a zapuštěné do země, nech je tam do jara a jak se začne oteplovat, vysaď je zapuštěním do hloubky cca 10 cm. Pokud bude sucho (což u Tebe asi nehrozí), zalévej. Jabloňové podnože se ujímají dobře, loni jsem takto vysadil 30 kusů zakoupených MM106, chytily se všechny přesto, že mnohé z nich neměly kořínky skoro žádné.
Naposledy upravil Wimpi dne Tue Jan 20, 2015 8:30 pm, celkově upraveno 1 krát
Ahoj Wimpi, právě že místo už není, a odběrem těchto výmladků bych si chtěl osvojit roubování. Díky za radu, dám je někde do "školky" a zkusím naroubovat, až se to ujme tak bych to přesadil na případné místo, lze i tak?
Jo, takhle to udělej. Letos to nechej zakořenit a příští rok už můžeš roubovat.
Zahrada :: Ovocné stromy :: Ostatní
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: