Skleníky a technika
+3
Mirek
sasman
J.R.
7 posters
Zahrada :: Různé :: Skleníky a foliáky
Strana 3 z 3
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Skleníky a technika
Pan Bureš zareagoval na můj e-mail ještě v sobotu, takže komunikace již probíhá. Skleník se tak dostává do stadia návrhů.
Tak to mě těší! Ať to vyjde
miseku- Poèet pøíspìvkù : 185
Mirko, ten skleník je hodně roztomilý, ale není moc malý ? Já už uvažuji o velikosti 8x 4m.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Catka napsal:Mirko, ten skleník je hodně roztomilý, ale není moc malý ? Já už uvažuji o velikosti 8x 4m.
Může se zdát, že je malý, ale já takový chtěla . Má 2,5 x 3 metry, starší skleněný je 2,5x6 m. Přes léto v něm budou papriky, nyní v něm mám předpěstované přísady.
Vidím, že se tady začínáte předhánět, kdo postaví větší skleník
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
Já se nasral a chci zakrýt většinu prostoru před domem a vytvořit "tropickou" zahradu, kde nebudou plodiny ovlivňovány výkyvy počasí.
Tak mám pro letošek sklizen i skleník. Přešel přes nás pás krup (Kolínsko) se 110 mm vody. Voda by ani tak nevadila, ale střecha polykarbonátu je jak prostřílená brokovnicí. Není to skrz, jen vrchní vrstva komůrek, díry jsou od sebe vzdáleny 2-5 cm. Pojištěn není a byly nám dopřány teprve 2 roky soužití. Únorové vichřice přestál díky zpevněnému ukotvení bez problému. Má někdo podobnou zkušenost? Má smysl měnit střešní desky nebo to zlikvidovat komplet, koupit nový a hned pojistit? Díky za názory.
Vlasta L.- Poèet pøíspìvkù : 86
Jaký jste to měla skleník?
U nás také kroupy, jablka, broskve, borůvky, jahody ...pomlácené. Rajčata co měly už plody také...snad z toho něco bude.
Ani jsme nebyli doma...takže to byl pro nás při návratu v neděli šok. Skleníky naštěstí přežily.
U nás také kroupy, jablka, broskve, borůvky, jahody ...pomlácené. Rajčata co měly už plody také...snad z toho něco bude.
Ani jsme nebyli doma...takže to byl pro nás při návratu v neděli šok. Skleníky naštěstí přežily.
Mirko, kroupy v Blatnici? Tak to okamžitě přestávám lamentovat a děkuji, že nás to obešlo.
Aby pojistka na skleník nebyla v konečném součtu dražší než nový polykarbonát. Nedám dopustit na skleník obloukový, možná by po něm ty kroupy sklouzly, kdo ví?
Aby pojistka na skleník nebyla v konečném součtu dražší než nový polykarbonát. Nedám dopustit na skleník obloukový, možná by po něm ty kroupy sklouzly, kdo ví?
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Skleník polykarbonát 4 mm, Čína, necelé 4 m délky, stěny kolmé. Na stěnách skoro žáné poškození, střecha jako řešeto. Šlo to s velmi prukým větrem, proto to asi takhle dopadlo. Saláty vypadají jako by si dal někdo velkou práci a rozstříhal je nůžkama. Rajčata docela přežila, brambory jak přejeté parním válcem, jahody částečně ochránily sítě. Takovou rychlost a sílu krup jsem zažila snad poprvé v životě, a to už něco pamatuji..
Vlasto, pokud to jde opravit, vyměnit za kvalitnější desky a finančně Vás to nezruinuje, tak to opravte...ale promiňte mi to, jestli jste koupili nějaký levný šmejd v hobbymarketu, tak to se dalo čekat, že nevydrží bohužel...
Nebyl to z hobby, bylo to od české firmy , která psala, že je výrobcem, sleduje kvalitu, polykarbonát prošel německou zkušebnou atd., ale když pak přivezli balík, tak jsem zjistila, že je to Čína, a že jsou to jen překupníci. Zase za tu cenu necelých13 tis. jsem to nakonec skousla. Kostra vydržela už několik vichřic, kdy jsem už ani nedoufala ( stojí to na otevřené větrné poloze). Asi to dopadne, že to opravíme, a pak se poptám po tom pojištění, jestli by to za to stálo. Ta firma má stránky -nasezahrada.cz nebo tak nějak.
Tak ne, je to ceskazahrada.cz
To máte asi tento https://www.ceskazahrada.cz/skleniky-palram-hybrid/sklenik-palram-hybrid-6-12.html, že?
Je to ta řada V-Garden, typ Vega 9500 strong, teď tam píší, že už není dostupný, ale připadá mi , že je stejný,jako tento palram, jen je přejmenovaný.
Proti krupobití bude pojistka hodně drahá, navíc pojišťovna bude vždy hledat důvod proč nezaplatit. Asi bych se na pojistku vykašlal a vyměnil polykarbonát za silnější. Já osobně jsem se byl dívat na skleníky firmy Bureš v Kroměříži, kde vyrábějí hliníkové. Je to sice dražší, ale moc pěkná práce. Dá se u nich i koupit polykarbonát.Vlasta L. napsal:Tak mám pro letošek sklizen i skleník. Přešel přes nás pás krup (Kolínsko) se 110 mm vody. Voda by ani tak nevadila, ale střecha polykarbonátu je jak prostřílená brokovnicí. Není to skrz, jen vrchní vrstva komůrek, díry jsou od sebe vzdáleny 2-5 cm. Pojištěn není a byly nám dopřány teprve 2 roky soužití. Únorové vichřice přestál díky zpevněnému ukotvení bez problému. Má někdo podobnou zkušenost? Má smysl měnit střešní desky nebo to zlikvidovat komplet, koupit nový a hned pojistit? Díky za názory.
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Zahrada :: Různé :: Skleníky a foliáky
Strana 3 z 3
Povolení tohoto fóra: