Zimolez kamčatský (kamčatská borůvka)
4 posters
Zahrada :: Drobné ovoce :: Ostatní
Strana 1 z 1
Zimolez kamčatský (kamčatská borůvka)
Pěstujete je někdo? Na starém baráku jsem měl veliký keř, moc mi chutnaly. Na novou zahradu jsem si pořídil již 3 keře - Altaj a Amur (bohužel nevím, který je který). Plody jsou moc dobré a hlavně jsou již v květnu - první ovoce. Teď již jsou keře v plném květu a včera jsem na nich viděl spoustu čmeláků. Na fotce samozřejmě není nai jeden
padr- Poèet pøíspìvkù : 681
Re: Zimolez kamčatský (kamčatská borůvka)
Je to tu sice one-man-show, nicméně mi to nedá - první sklizené plody 25.4. Je to pouze na větvích, které jsou opřené o skleník, nicméně i to potěší. Vloni jsem dokoupil 2 nové rostliny a vypadá to, že letos snad i ochutnám.
Taky mám v plánu si nějaké tyto borůvky pořídit, pokukuji po ruských odrůdách s velikými plody. Líbí se mi kupříkladu Wojtek čukotská borůvka a Doczenský Velikan. Snad je někde seženu.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
padr napsal:Je to tu sice one-man-show, nicméně mi to nedá - první sklizené plody 25.4. Je to pouze na větvích, které jsou opřené o skleník, nicméně i to potěší. Vloni jsem dokoupil 2 nové rostliny a vypadá to, že letos snad i ochutnám.
Já se o tuto rostlinu jednu chvíli zajímal když jsem kupoval borůvky. Slečna v zahradnictví mi řekla, že zimolez chutná do té doby než se ochutná borůvka. Opravdu je to takový rozdíl?
zimolez je obecně dost kyselý, přestože existují odrůdy, které jsou sladkokyselé (ty ale zase méně plodí). Kanadské borůvky jsou chuťově určitě lepší, ale zimolez plodí mnohem dříve. Osobně mám ale zimolez radši než "obyčejný"/standardní červený rybíz.
Já mám zimolezy rád, ale objektivně je výhodou zimolezu jen ranost a to, že nepotřebuje kyselou půdu....
Já mám zimolezy rád, ale objektivně je výhodou zimolezu jen ranost a to, že nepotřebuje kyselou půdu....
sasman- Poèet pøíspìvkù : 144
Mám kamarádku, která má na zahradě obrovskou kamčatskou borůvku a spoustu plodů zamrazí. Hodně jí tohle závidím. Je to první drobné ovoce nadupané vitamínama. Já jsem měla kdysi malý keřík a plody mi chutnaly. Někomu třeba nechutná muchovník, mně ano a je taky naprosto nenáročný. Nemusím vláčet z obchodu metráky rašeliny.
Catka- Poèet pøíspìvkù : 884
Rozdíl to určitě je velký - zimolezy jsou menší, méně výrazné, měkčí. Je to drbačka se sbíráním, ale stejně jsem si pořídil vloni 2 nové keře - tak brzy prostě není vůbec nic, další bude snad rybíz/angrešt, ale až za měsíc. A takový Olešnický tvaroh s kamčatkama, cukrem a ořechy je prostě pochotka, na kterou se těším od Vánoc.
Zahrada :: Drobné ovoce :: Ostatní
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: