Zahrada
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Malé uvítání

+12
padr
Catka
Mashell
jirkakuta
miroslav
J.R.
Zdenci
Jiřina
Admin
kateřina štefkovičová
MrBig46
Mirek
16 posters

Strana 3 z 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Goto down

Malé uvítání - Stránka 3 Empty Re: Malé uvítání

Příspěvek pro miroslav Sun Jul 26, 2015 7:25 pm

musiuznat, že vyrovnanost porostu se nedá poprit, ale daná zralost plodu je trochu zpozdena, s ohledem na danou lokalitu, samozrejme, ze pokud se delaji pokusy a nejsou plody na jidlo, muze se provadet masivnejsi chemicka ochrana, takze se neni cemu divit, ze jsou rostliny bez poskvrny, ale letos zatim zadny vetsi tlak houb.chorob nebyl

miroslav

Poèet pøíspìvkù : 530

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Zdenci Sun Jul 26, 2015 7:47 pm

Také jsem se tam chtěl jet podívat a koukám, že jsem i o dost přišel, ale synova narozeninová oslava mi byla přednější. Přeci 4 mu jsou jen jednou I love you
Zdenci
Zdenci

Poèet pøíspìvkù : 944

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro kateřina štefkovičová Sun Jul 26, 2015 9:34 pm

byla to velmi vydařená akce ,velmi jsme si to užili.Moc krásné rostliny,jak rajčátka tak papriky-zvlášt ty skleníky.....
kateřina štefkovičová
kateřina štefkovičová

Poèet pøíspìvkù : 122

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Sun Aug 02, 2015 11:19 pm

Mirku,
možnáby bylo dobré, kdybyste do sekce rajčata zařadil nějaké téma zabývající se českými rajčata například příhodně jméno by bylo Czech Made.
Vladimír
MrBig46
MrBig46

Poèet pøíspìvkù : 1488

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Mon Aug 03, 2015 10:28 am

Jak budu doma tak to tam hodim.
Mirek
Mirek
Admin

Poèet pøíspìvkù : 2369

http://m3f1.webnode.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miroslav Wed Aug 19, 2015 6:57 pm

nevim kam Sem to mel Mirku napsat, mam dotaz ohledne sjizdnosti do Lednice, je sjezd Podivín otevřený? Vloni sem bloudil dost dlouho, uzavírka mi dala na frak, nevíte náhodou? díky

miroslav

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Thu Aug 20, 2015 2:09 pm

Po dálnici už jsem asi dva týdny nejel, ale sjezd by měl být funkční, uzávěrka je z Lednice směr Mikulov (akorát po Mušlov).
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Sun Aug 23, 2015 8:25 am

Uzavírka Lednice - Mikulov je už zrušena, hlavně bacha na stáda bezohledných cyklistů.
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Sun Apr 10, 2016 2:56 pm

Informace:
7.6.2016 bude ve zkušební stanici v Chrlicích Polní den s prohlídkou odrůdových pokusů různých zelenin.
Vladimír
MrBig46
MrBig46

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miroslav Sun Apr 10, 2016 3:58 pm

Vladimíre a to pořádá jaká firma?

miroslav

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Sun Apr 10, 2016 5:29 pm

Omlouvám se. Nějak mně to při psaní vypadlo. Je to ÚKZÚZ- Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský webová stránka: [url=Omlouvám se. Nějak mně to při psaní vypadlo. Je to ÚKZÚZ- Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský webová stránka: http://eagri.cz/public/web/ukzuz/portal
MrBig46
MrBig46

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miroslav Sun Apr 10, 2016 6:34 pm

a tam bude prehlidka odrud zelenin od vsech ceskych slechtit.firem? - vubec to tam neznam...

miroslav

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Tue Apr 12, 2016 6:55 pm

Já jsem tam byl jednou, předloni. Je to prohlídka záhonů veškeré zeleniny přihlášené do odrůdové knihy. Z nových rajčat by tam mělo být Odat, možná i další z Moravoseedu nebo SEMA. Účastní se toho zajímaví lidé, tehdy tam byl šlechtitel česneku mám dojem, že se jmenuje Kozák, byl tam obchodní zástupce SEVA SEED, tři lidé z Moravoseedu, atd. Dost jsou tam také větší pěstitelé, já jsem například chodil s pěstitelem z Hané, který se specializuje na pěstování česneku. Pochopitelně vzhledem k termínu konání jsou tam jen rostliny rajčat, lilků, atd. ÚKZUZ je garantem zkoušek cibule pro celou EU. Prohlídku vedla Ing.Řičicová, tehdy vedoucí odboru schvalování zeleniny. Já se tam prakticky dostanu zadarmo MHD a kousek pěšky, času mám dost.
VLADIMÍR
MrBig46
MrBig46

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miroslav Tue Apr 12, 2016 8:08 pm

akorád ten termín mi rijde, ze je divny, plodova zelenina jeste nebude v plne parade, akorád kostaloviny by se mohly ukazovat..no nevim

miroslav

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Wed Apr 13, 2016 6:28 am

Ona je to spíš presentace činnosti ÚKZÚZ. Kdybych to měl daleko, tak bych tam taky nešel.
Vladimír
MrBig46
MrBig46

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miroslav Wed Apr 13, 2016 7:05 am

ale je fakt, ze treba odrudy od Seva vubc neznam-maji mizerny marketing, nejsou videt, jejich web je hluboko v dobách komunismu a napsat, ze se na katalogu v breznu pracuje mi prislo vrcholem nemožnosti

miroslav

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Jiřina Wed Apr 13, 2016 12:17 pm

Pro administrátora. Možná by se sem někam daly umístit substráty / i mulče/, pracujeme s nimi všichni a bývají zdrojem mnoha nepříjemných překvapení. Abychom nezaplevelovali jiná témata. J.
Jiřina
Jiřina

Poèet pøíspìvkù : 659

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mashell Sun Jul 17, 2016 10:12 pm

Poprosím tady o 2 nová témata do různého - postřiky proti chorobám a škůdcům a recepty /na sušení, zpracování, sirupy, nakládání atd./. Kdyžtak to tam formou citace může překopírovat kdokoliv. Děkuju

Mashell

Poèet pøíspìvkù : 39

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Mon Jul 18, 2016 5:18 pm

Téma o receptech jsem založil, o škůdcích a chorobách už tady něco je. Tam můžete nová fora vložit.

https://zahrada.forumczech.com/f4-choroby-a-skudci
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Sat Jul 30, 2016 11:54 am

Chci jen upozornit, že v sobotu 27.8.2016 pořádá firma Moravoseed v Lednici Polní dny ke 25. výročí svého založení. všem kdo mají zájem zejména o plodové zeleniny doporučuji účast.
MrBig46
MrBig46

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Catka Sat Aug 27, 2016 2:52 pm

Přiměla jsem manžela,aby oželel Košt gulášů a Den otevřených dveří místních vinařů a zúčastnil se se mnou Polních dní v Lednici.Nejdříve ho vytočila špatně označená objížďka. Náš průvodce po polnostech četl průvodní slovo z papírů, ve kterých se navíc špatně orientoval, můj tříletý vnuk by o rajčatech promluvil fundovaněji.Při ochutnávce se můj muž asi u pátého vzorku udiveně zeptal:" Ty vole, proč to nemá žádnou chuť? Slečno nemáte něco jako Kumato?". Roztomilá blondýnka pokrčila rameny a tak líbezně se usmála, že ji manžel okamžitě odpustil, že netuší, že Kumato není španělský kosmonaut.Po dotazu na odrůdu Hugo mi sympatický mladík ještě sympatičtější slovenštinou sdělil, že je to rajče nehezké, nechutné, neproduktivní a velmi vstřícné k chorobám.Tož jsem si jeden sáček šla koupit, nějak mi Huga přišlo líto. Abych jen nekritizovala - papriky měli výstavní. Odjeli jsme brzy a guláš i víno muž stihne. Jen já jsem si nedala ani kafe s Vladimírem.
Catka
Catka

Poèet pøíspìvkù : 884

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro padr Sat Aug 27, 2016 3:11 pm

Tomu se říká produktivně strávená sobota Smile Úplně jste mě naladila na příští rok.
padr
padr

Poèet pøíspìvkù : 681

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro MrBig46 Sun Aug 28, 2016 3:33 pm

Paní Jano, taky mne mrzí, že jsme si spolu nedali kávu nebo čaj, ale nevím jestli bychom tam něco dobrého na pití dostali. Později jsem Vás tam ještě hledal, ale to jste už asi byli s manželem na těch guláších. Já jsem tam byl až do poledne a potěšilo mne také, že jsem potkal paní Mirku s manželem. Asi byli také trochu zklamaní, což o mně nelze říct.
S mojí manželkou jezdíme po republice a navštěvujeme každý zámek nebo hrad, který je otevřený. Přijedete na zámek a máte to neštěstí, že narazíte na špatného průvodce, který o tom zámku nic neví, všechno vykládá jen tak, aby to už měl za sebou. Potom si řeknete, na tento vyhlášený zámek už nikdy více. Časem se objevíte na stejném místě a máte spoustu volného času a tak si řeknete, že to ještě jednou zkusíte. A najednou s jiným průvodcem zjistíte, jaký úžasný zámek to je. Nulové očekávání a k tomu krásný výklad udělá z prohlídky úplně něco jiného. Opravdu to byla slabota, ten mladík, který nás doprovázel nevěděl skoro nic.
Já jsem žádné speciální rajčata neočekával a tak to, že tam byl jen sortiment Moravoseedu mne nijak nezklamalo. Loni jsem se věnoval focení (letos se jim nějak venkovní rostliny nepovedly, ptal jsem se na to a bylo mně odpovězeno asi, tak jak to zde psal Mirek- nevyzpytatelné počasí) a tak jsem nic nefotil. Letos jsem se zaměřil spíš na výběr rajčat, které bych chtěl příští rok vyzkoušet. A tak jsem chutnal, alespoň třikrát jsem ochutnal všechny vzorky. A co mně chutnalo? Z těch velkých bylo jistě nejchutnější Orkádo, Pálava byla opravdu nic moc. Nakonec jsem se rozhodl a koupil semena Orkáda, Pálavy a k tomu ještě masitý Sonet na zpracování (rajčatovou drť). Chutnal jsem také jejich cherry rajčata a jednoznačně nejvíc mně chutnala Rubinka o které jsem se později dověděl, že vůbec neměla být dávaná do prodeje, ale byl o ni velký zájem a tak zaplatili poplatky a můžeme se na ni těšit. Mandat jsem chutnal již loni, pro mne průměr, Odat rajče bez nějaké výraznější chuti, možná ho vyzkouším někdy v budoucnosti, ale chuťově podle mne na Datlo nemá. Chuťově mne ještě oslovil (jako druhý nejlepší) Charmant, škoda že mezi vzorky nebyl Galant, který by se svou raností měl konkurovat Stupickému a přitom nemít žlutý límec a nepraskat. V obchodě jsem se ptal na semena Rubinky a Charmantu, dělali jako že je tam mají, ale neměli a tak mně doporučili prodejnu (nebo sklad ?) na Mušově, snad že by měly být i v nabídce internetového ochodu, ale zatím jsem nic takového nenašel. Zkusím tam zatelefonovat. Z Rubinky jsem si pro jistotu vzal jeden plod a už jsem si dnes dal semena kvasit.
Nakonec jsem před polednem potkal pracovníka Moravoseedu , který běžně při této akci provádí. Poptal jsem se ho na věci, které mne zajímají (půda, hnojení, zalévání) a ještě jednou jsem se se skupinou kterou prováděl znovu podíval na celou expozici. Opravdu to bylo ´úplně něco jiného než ráno. Jen mne mrzí, že jsem si nezapamatoval jeho jméno (pan Miroslav by možná už z loňska jeho jméno věděl?).
Bylo to náročné, ale pro mne to stálo zato.
Vladimír
PS.: Z paprik mně nejvíce chutnala Fatima, která je určená pro skleníky a mně připomíná španělskou Najerano Rojo, kterou už nějaký ten rok pěstuji. Pokud na její semena narazím, tak je koupím a zkusím pěstovat, vždyť u nás je poslední dobou počasí jako ve skleníku. Možná vyzkouším i žlutou Ornelu, kterou jsme dostali jako dar.
MrBig46
MrBig46

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Zdenci Sun Aug 28, 2016 7:58 pm

Také jsem se účastnil a byl jsem spokojený. Prohlídku jsem absolvoval hned tu první v 9. Z rajčat byl asi nejlepší Charmant. Protože o účasti na této akci jsem se rozhodl až v pátek večer, tak jsem ani nikoho neoslovil kvůli setkání, takže jsme se možná potkali, ale nevěděli, že jsme to my.
Zdenci
Zdenci

Poèet pøíspìvkù : 944

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro miseku Sun Aug 28, 2016 9:25 pm

Polní den v Lednici byl zajímavý. Prostředí bylo krásné, tolik rostlin s obsypanými plody rajčat, paprik, okurek...jsem takto pohromadě viděla poprvé. Počasí vyšlo také skvěle. Ovšem nabízené rajčata nás chutí moc neoslovily, možná tak ten Charmant nebyl špatný a samozřejmě Mandat, který ovšem z mé zahrádky chutná daleko lépe. Ale není se čemu divit, k jídlu upřednostňuju výhradně cherry sladšího typu. Ochutnávané rajčata byly vyhnané vodou a v nemalé míře i hnojivem, takže se to určitě projevilo na jejich chuti. Rozhodně to ale stálo za vidění! Náš výlet jsme završili obědem v restauraci u koupaliště v Břeclavi - svíčková s brusinkami do nás spadla i v takovém vedru rychlostí blesku! Takže jsme vcelku byli úplně spokojeni...
miseku
miseku

Poèet pøíspìvkù : 185

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 3 z 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Povolení tohoto fóra: