Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků
3 posters
Zahrada :: Ovocné stromy :: Ostatní
Strana 1 z 1
Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků
Máte někdo zkušenosti s odstraněním těchto obrostů cestou tlakového mytí? Mám objednánu malou "wapku", a zde by našla jistě využití, na kmenech a větvích jabloní je toho zeleniska požehnaně.
Re: Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků
Jak a čím škodí mech a lišejníky na stromech? J.
Jiřina- Poèet pøíspìvkù : 659
Podle mne neskodi, neslysel jsem,ze by někdo pouzival "wapku" na odstraneni. Pouze to vypada "nezdrave" ci neesteticky (pro méně zkusene). Pokud mi to vadilo, odstranil jsem to trochu rucne (v rukavicich), zadne negativni pusobeni jsem nikdy nepozoroval.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1961
Zdá se mi toho obrostu na kmenech a větvích již hodně, a předpokládám že to v sobě drží i vlhkost, bo je to vlastně produktem vlhka. Jedná se o stromky na drátěnce a povrch kůry je hodně nerovný. Říkal jsem si že by to mohlo tlakem vody jít dolů a následně natřít bílým nátěrem.
Na 'Zahrade.cz' se o lišejnících také diskutovalo, byl tam názor, ze jsou skodlive, ale většina byla proti.
Mne se to také uplne nelibi, po desti to nevypada nic moc. Produktem vlhka to nebude, spise naopak, bere si to vzdušnou vlhkost (ale o lišejnících si toho z hlavy moc nepamatuji). Po desti to vlhkost drzi, ale to by nemelo vadit.
Nevim, zkuste a uvidíte, ale abyste si neposkodil ci neolamal 'wapkou' drobne vetvicky.
Mne se to také uplne nelibi, po desti to nevypada nic moc. Produktem vlhka to nebude, spise naopak, bere si to vzdušnou vlhkost (ale o lišejnících si toho z hlavy moc nepamatuji). Po desti to vlhkost drzi, ale to by nemelo vadit.
Nevim, zkuste a uvidíte, ale abyste si neposkodil ci neolamal 'wapkou' drobne vetvicky.
J.R.- Poèet pøíspìvkù : 1961
Takže jsem to lehce zkusil a bylo to v pohodě. Nechtěl jsem však přidávat stromkům vodu v tom věčném mokru, a tak jsem zůstal ve stadiu pokusu.
Svou práci odvedla i měď, kterou jsem ošetřoval broskvoně proti kadeřavosti, a kterou jsem vystříkal na jádroviny. Stromky o poznání prokoukly.
Svou práci odvedla i měď, kterou jsem ošetřoval broskvoně proti kadeřavosti, a kterou jsem vystříkal na jádroviny. Stromky o poznání prokoukly.

» Padlí na ovocných stromech
» Hnojení ovocných stromů
» Výsadba nebo přesazení ovocných stromů a keřů
» Rozsah chemického ošetření na ovocných stromech ve zdejší lokalitě
» Hnojení ovocných stromů
» Výsadba nebo přesazení ovocných stromů a keřů
» Rozsah chemického ošetření na ovocných stromech ve zdejší lokalitě
Zahrada :: Ovocné stromy :: Ostatní
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: