Zahrada
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků

3 posters

Goto down

Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků Empty Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků

Příspěvek pro Mirek Sun Jan 31, 2016 7:35 pm

Máte někdo zkušenosti s odstraněním těchto obrostů cestou tlakového mytí? Mám objednánu malou "wapku", a zde by našla jistě využití, na kmenech a větvích jabloní je toho zeleniska požehnaně.
Mirek
Mirek
Admin

Poèet pøíspìvkù : 2369

http://m3f1.webnode.cz/

Návrat nahoru Goto down

Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků Empty Re: Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků

Příspěvek pro Jiřina Sun Jan 31, 2016 9:39 pm

Jak a čím škodí mech a lišejníky na stromech? J.
Jiřina
Jiřina

Poèet pøíspìvkù : 659

Návrat nahoru Goto down

Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků Empty Re: Odstranění mechu a lišejníku z ovocných stromků

Příspěvek pro J.R. Mon Feb 01, 2016 8:09 am

Podle mne neskodi, neslysel jsem,ze by někdo pouzival "wapku" na odstraneni. Pouze to vypada "nezdrave" ci neesteticky (pro méně zkusene). Pokud mi to vadilo, odstranil jsem to trochu rucne (v rukavicich), zadne negativni pusobeni jsem nikdy nepozoroval.
J.R.
J.R.

Poèet pøíspìvkù : 1961

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Mon Feb 01, 2016 3:05 pm

Zdá se mi toho obrostu na kmenech a větvích již hodně, a předpokládám že to v sobě drží i vlhkost, bo je to vlastně produktem vlhka. Jedná se o stromky na drátěnce a povrch kůry je hodně nerovný. Říkal jsem si že by to mohlo tlakem vody jít dolů a následně natřít bílým nátěrem.
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro J.R. Mon Feb 01, 2016 3:53 pm

Na 'Zahrade.cz' se o lišejnících také diskutovalo, byl tam názor, ze jsou skodlive, ale většina byla proti.

Mne se to také uplne nelibi, po desti to nevypada nic moc. Produktem vlhka to nebude, spise naopak, bere si to vzdušnou vlhkost (ale o lišejnících si toho z hlavy moc nepamatuji). Po desti to vlhkost drzi, ale to by nemelo vadit.

Nevim, zkuste a uvidíte, ale abyste si neposkodil ci neolamal 'wapkou' drobne vetvicky.
J.R.
J.R.

Poèet pøíspìvkù : 1961

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mirek Sun Mar 27, 2016 8:52 am

Takže jsem to lehce zkusil a bylo to v pohodě. Nechtěl jsem však přidávat stromkům vodu v tom věčném mokru, a tak jsem zůstal ve stadiu pokusu.
Svou práci odvedla i měď, kterou jsem ošetřoval broskvoně proti kadeřavosti, a kterou jsem vystříkal na jádroviny. Stromky o poznání prokoukly.
Mirek
Mirek
Admin

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: