Pěstování kopru

Goto down

Pěstování kopru

Příspěvek pro J.R. za Fri Nov 06, 2015 11:11 am

Mnoho let pestuji kopr jako zakladni surovinu pro kulajdu, která mi chutna jiz od detstvi. V posledních letech jsem presel na pestovani v truhlicich delky 1 m. Truhlik se da prenaset, na jare davam na nejaky cas do sklenku, v teplem počasí pak naopak do stinu, aby brzo neprerostl.

Pestoval jsem typicky odrudu Hanak, lesto jsem vyzkousel s uspechem odrudu COMPACT, která je urcena pro pestovani v truhlicich.
avatar
J.R.

Poèet pøíspìvkù : 1524
Join date : 11. 01. 15

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro miroslav za Fri Nov 06, 2015 4:56 pm

ja pestuji kopr jen na zahone v radku, absolutne nedostiznou odrudu je Monarch, jeho vykvetani je opravdu velice pozdni, narozdil od vsech jinych odrud

miroslav

Poèet pøíspìvkù : 523
Join date : 13. 03. 15
Age : 33

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro Zdenci za Sat Nov 07, 2015 8:23 am

Já pěstuju kopr zase pouze ve skleníku, protože venku ho nedokážu uchránit proti slimákům ani Vanishem. Vysévám volně na plochu kolem 1 m2. Oblíbené odůdy Hanák a Mamut.
avatar
Zdenci

Poèet pøíspìvkù : 569
Join date : 10. 01. 15
Age : 33
Location : Pelhřimovsko 620 m.n.m.

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro Mirek za Sat Nov 07, 2015 8:27 am

Tak u nás likvidují kopr jen a jen  mšice, přestože jeho největším nepřítelem jsem já. Já tuto bylinu přímo nenávidím, hůř je na tom snad již jen červená řepa.
avatar
Mirek
Admin

Poèet pøíspìvkù : 1897
Join date : 09. 01. 15
Location : Břeclavsko, 158 m.n.m.

Zobrazit informace o autorovi http://m3f1.webnode.cz/

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro J.R. za Sat Nov 07, 2015 10:53 am

Také Vam nevoni cerny rybiz.
Muze zalezet na zpracovani, ja mam odpor ke 'koprove omacce' + maso + knedliky, kterýžto pokrm se relativne často podaval ve skolnich jidelnach. Ale kulajda je spise 'koprova polevka', na Vysocine krajove jidlo, i když vychozi suroviny jsou vicemene stejne, tak mi velmi chutna (na rozdil od koprove omacky).
avatar
J.R.

Poèet pøíspìvkù : 1524
Join date : 11. 01. 15

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro Mirek za Sat Nov 07, 2015 11:35 am

Přesně tak What a Face  Černý rybíz ve velmi malém množství na buchtě ještě jo, nepřekoprovanou domácí kulajdu taky sním. Kopr je na mě hodně aromatický, cítím ho v sebemenším množství, od  okamžiku kdy ho spolknu, tak i zevnitř. Jak jsem již uváděl, spousta pokrmů se ve mě zašprajcla od malička, protože jsem je byl nucen jíst doma i v družině. Nikde neexistovalo nedojíst, ani doma, ani ve školní jídelně, mohl jsem si jen vybrat, zda to dojím s výpraskem nebo bez něj.  Sad  Taková byla doba, a byla svým způsobem krásná. Já sice dodnes nerad koprovku, červenou řepu, pajšl aj., ale když vidím dnešní omladinu, tak bych to liskal od rána až do večera, pak bych to vzbudil o půlnoci a liskal až do rána.....
avatar
Mirek
Admin

Poèet pøíspìvkù : 1897
Join date : 09. 01. 15
Location : Břeclavsko, 158 m.n.m.

Zobrazit informace o autorovi http://m3f1.webnode.cz/

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro miroslav za Sat Nov 07, 2015 12:47 pm

to mé okolí je na tom s černým rybizem tak, že chlapi černý milují a ženský se ošívají Very Happy

miroslav

Poèet pøíspìvkù : 523
Join date : 13. 03. 15
Age : 33

Zobrazit informace o autorovi

Návrat nahoru Goto down

Re: Pěstování kopru

Příspěvek pro Sponsored content


Sponsored content


Návrat nahoru Goto down

Návrat nahoru


 
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru